Ξεκινούν τον Οκτώβριο οι εργασίες για το στάδιο των 71.500 θεατών που θα αντικαταστήσει το ιστορικό Σαν Σίρο
Σημαντική εξέλιξη καταγράφεται στο μέτωπο της κατασκευής της νέας κοινής έδρας των Ίντερ και Μίλαν, καθώς εξασφαλίστηκε η κεφαλαιακή κάλυψη του έργου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 354 εκατομμυρίων ευρώ, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση των σχεδιασμών από τις διοικήσεις των δύο συλλόγων του Μιλάνου.
Η εξασφάλιση των κονδυλίων συνιστά ουσιαστικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες βάσει των τελευταίων πληροφοριών προγραμματίζονται να ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου.
Το χρηματοδοτικό αυτό «πράσινο φως» επιτρέπει το πέρασμα από τη φάση των μελετών στην πράξη.
Το νέο στάδιο σχεδιάζεται με χωρητικότητα 71.500 θεατών, με στόχο την αντικατάσταση του ιστορικού αλλά παλαιωμένου «Σαν Σίρο» από μια υποδομή σύγχρονων προδιαγραφών.
Η συνολική διάρκεια των εργασιών υπολογίζεται σε 36 έως 38 μήνες, ενώ το χρονοδιάγραμμα τοποθετεί την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου μεταξύ Οκτωβρίου 2030 και Ιανουαρίου 2031.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι ιθύνοντες των δύο ομάδων αναμένεται να προχωρήσουν σε επίσημες παρουσιάσεις, δίνοντας στη δημοσιότητα το πλήρες αρχιτεκτονικό και οικονομικό πλάνο της επένδυσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ελίν: Ζημιές στο α΄ εξάμηνο του 2026, με μείωση δανεισμού κατά 69%
- Attica Group: Πώλησε το «Λευκά Όρη» έναντι 8,3 εκατ. ευρώ
- Mevaco: Πτώση 64,1% στον τζίρο του α΄ εξαμήνου, στα 1,59 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Real Consulting: Αύξηση EBITDA κατά 98,89% στο α΄ εξάμηνο
- Intracom Holdings: Καθαρά κέρδη 7,1 εκατ. ευρώ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο α΄ εξάμηνο
- Orilina Properties: Στα 9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο
- ΕΚΤΕΡ: Άνοδος 42,4% στον τζίρο, υποχώρηση στα κέρδη το α΄ εξάμηνο
- revoil: Στα 3,23 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








