Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Απριλίου 2023, αποφασίστηκε ομόφωνα (Απόφαση 815/2023), η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης η οποία αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου μέσω Υποχρεωτικής Δημόσιας Προσφοράς της εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής και ως «Τράπεζα Πειραιώς») επί της εταιρίας με την επωνυμία «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» πλέον «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και δ.τ. «MIG» σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011.
_x000D_
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, κατά το χρόνο της γνωστοποίησης της υπό κρίση συγκέντρωσης, το χαρτοφυλάκιο της MIG περιλάμβανε μεταξύ άλλων την εταιρεία «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής και ως «ΑΤΤICA»), η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό/οχηματαγωγό ναυτιλία και στη παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, η MIG δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων στη Σερβία.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ενόψει των ανωτέρω γεγονότων και για λόγους πληρότητας, η ΕΑ αξιολόγησε τις επιπτώσεις της υπό κρίση συγκέντρωσης στον ανταγωνισμό λαμβάνοντας υπόψη σειρά εναλλακτικών σεναρίων ως προς την υλοποίηση ή μη των συγκεντρώσεων ATTICA/ANEK και Blantyre/ATTICA. Στηριζόμενη στα παρασχεθέντα στοιχεία και δηλώσεις των μερών, ιδίως στις σαφείς διαβεβαιώσεις τους περί σκοπούμενης υλοποίησης της εγκριθείσας Blantyre/ATTICA, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συγκέντρωσης, ενώ οι όποιες επιπτώσεις στον ανταγωνισμό στις αγορές της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας θα εξεταστούν στο πλαίσιο της γνωστοποιηθείσας συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας «ΑΝΕΚ» από την «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».
_x000D_
Περαιτέρω, τυχόν απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς επί της MIG σε χρόνο προγενέστερο της γνωστοποιηθείσας πράξης διερευνάται στο πλαίσιο ξεχωριστής και διακριτής διαδικασίας.
_x000D_
Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011 τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2022, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ηλεκτρική Ενέργεια: Οι τιμές του πράσινου τιμολογίου όλων των εταιρειών το Μάιο
- Χρηματιστήριο Ενέργειας: Πάλι πάνω από τα 100 ευρώ/μεγαβατώρα η μέση χονδρική τιμή μετά από 15 μέρες
- BriQ: Στα 2,55 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
- Θεοδωρικάκος με Χασάν Ελ Κατίμπ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου και εμπόριο
- Κτηματολόγιο – σκάνδαλο χρηματισμού: Σε αργία οι 6 εμπλεκόμενοι υπάλληλοι
- Εκλογή Πάπα: Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα για τον «λευκό καπνό» (live)
- Flexopack: Σύσταση νέας εταιρείας στην Ισπανία
- Qualco: Καλύφθηκε το βιβλίο της δημόσιας προσφοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις