Η τεχνητή νοημοσύνη κομμένη και ραμμένη στις φανέλες των ποδοσφαιριστών
Ο εκτός έδρας αγώνας της Τότεναμ με τη Γουλβς θα μείνει στην ιστορία της Premier League, καθώς για πρώτη φορά οι ποδοσφαιριστές της αγγλικής κορυφαίας κατηγορίας θα φορέσουν κάμερες σώματος, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο στάδιο Molineux, δίνοντας στους οπαδούς μια εντελώς νέα προοπτική πριν τον αγώνα.
Οι νόμοι της IFAB δεν επιτρέπουν τη χρήση τεχνολογίας σε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά η TNT Sports που κατασκευάζει τις κάμερες ελπίζει ότι η δοκιμαστική προθέρμανση του Σαββάτου θα “γλυκάνει” οπαδούς και ομοσπονδίες.
Η MindFly, η ισραηλινή start-up πίσω από το νέο προϊόν, δημιούργησε μια ειδική κάμερα σταθεροποίησης που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη, προσαρτημένη σε ένα «υπερελαφρύ» γιλέκο GPS κάτω από τη φανέλα, με μια μικρή τρύπα κομμένη στο ύψος του στήθους για να μπορεί ο φακός να δει το παιχνίδι.
Αρχικά καταγράφεται μια ευρυγώνια προβολή του πεδίου, η οποία στη συνέχεια περικόπτεται με τη χρήση αυτόματης ανίχνευσης μέσω AI, για εστίαση στη δράση. Η κάμερα σώματος χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία σταθεροποίησης SteadiCam για να εξασφαλίσει ομαλό βίντεο, κατάλληλο για μετάδοση.
Έχει αδιάβροχη οθόνη και είναι τόσο ελαφριά που κυκλοφορεί ως «αόρατη». «Η εύρεση νέων τρόπων για να φέρουμε τους οπαδούς μας πιο κοντά στη δράση στο γήπεδο είναι βασική εστίαση για εμάς», δήλωσε η Ρέιτσελ Νάιντινγκεϊλ, επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης και καινοτομίας στην Premier League.
Το υλικό μεταφορτώνεται σε πραγματικό χρόνο από λογισμικό που το καθιστά γρήγορα προσβάσιμο για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις