Νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης ακίνητης περιουσίας θέτει σε λειτουργία το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, με στόχους την εξυπηρέτηση των δικαιούχων, που διαμένουν μακριά από την περιοχή, όπου βρίσκονται τα ακίνητά τους και την ορθή καταχώριση των στοιχείων δήλωσης.
Μέσω της εφαρμογής, ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα όσα περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας, τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου του, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων, και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS, παρέχονται online οδηγίες, διευκρινίσεις και επεξηγήσεις για τη συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης, η εφαρμογή προϋποθέτει πέντε «βήματα» και επιπλέον, τυχόν λάθη επισημαίνονται σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί.
Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα, δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του:
- Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.
- Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
- Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).
- Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.
Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολύγωνο ή να επιλέξει πολύγωνο από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα, ενώ του παρέχεται και η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντός του.
Δείτε εδώ τα πέντε βήματα που προϋποθέτει η εφαρμογή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνεργασία Odyssey Cybersecurity – Active για ενίσχυση υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα
- Προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων: 1.000 ευρώ σε 8.500 δικαιούχους – Στις 27 Νοεμβρίου η κλήρωση
- Kocher (ΕΚΤ): Δεν θα ήταν τεράστια έκπληξη εάν το 2026 δεν είχαμε καμία αύξηση επιτοκίων
- Αγία Παρασκευή: Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου
- ABN Amro: Εξαγοράζει τη NIBC Bank με 960 εκατ. ευρώ
- Μητσοτάκης: Ιστορικό κεφάλαιο στην Ελλάδα, ακολουθούμε την Κύπρο στα θέματα των γεωτρήσεων
- Δένδιας: Στεγαστικό πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις με πάνω από 10.400 κατοικίες
- Οίνος: Χαμηλή η παγκόσμια παραγωγή το 2025, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








