Ο Nkosinathi Emmanuel Mthethwa εντοπίστηκε στην εσωτερική αυλή του Hyatt Regency. Είχε στείλει μήνυμα στη σύζυγό του με πρόθεση αυτοκτονίας, ενώ οι γαλλικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες.
Ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής στη Γαλλία, Nkosinathi Emmanuel «Nathi» Mthethwa, βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου 2025 στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου Hyatt Regency στο δυτικό Παρίσι. Σύμφωνα με την εισαγγελία Παρισιού, ο πρέσβης είχε κλείσει δωμάτιο στον 22ο όροφο. Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του από το προηγούμενο βράδυ, αφού έλαβε μήνυμα στο οποίο ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε πρόθεση να δώσει τέλος στη ζωή του.
Στο δωμάτιο εντοπίστηκε ότι ο μηχανισμός ασφαλείας του παραθύρου είχε παραβιαστεί με ψαλίδι που βρέθηκε επί τόπου, ενώ δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης ούτε ίχνη φαρμάκων ή ναρκωτικών. Οι αρχικές έρευνες «υποδηλώνουν σκόπιμη ενέργεια χωρίς παρέμβαση τρίτου». Την υπόθεση διερευνούν οι γαλλικές αρχές.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε τον θάνατο του Mthethwa, κάνοντας λόγο για «εθνική απώλεια». Ο 58χρονος διπλωμάτης είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στο Παρίσι μετά από μακρά πολιτική πορεία στη χώρα του, με θητείες μεταξύ άλλων ως υπουργός Αστυνομίας και ως υπουργός Τεχνών και Πολιτισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αντρέι Μπάμπις: «Ακατανόητη» η επίθεση του Ισραήλ στο κοίτασμα φυσικού αερίου
- Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από τη Σαουδική Αραβία
- Την ανάγκη για οριστικό τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή υπογραμμίζει η Κάγια Κάλας
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Θεοδωρικάκου με τους πρατηριούχους
- Η Lidl Ελλάς αλλάζει στρατηγική στα Non Food προϊόντα με το λανσάρισμα του World of Needs
- Αναστολή πτήσεων της Cathay Pacific προς Ντουμπάι και Ριάντ μέχρι τέλη Απριλίου
- Το ευρώ υποχωρεί 0,10% στα 1,1457 δολάρια
- Το FBI ερευνά το Τζο Κεντ που παραιτήθηκε (πρώην επικεφαλής Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








