Στην Ιταλία 20 καταστήματα, στην Ελλάδα ουδέν... ακόμα...
Μπορεί στην Ελλάδα ακόμα να διστάζει να κάνει είσοδο, όμως, στη γειτονική Ιταλία, ετοιμάζει νέες επενδύσεις η Ιρλανδική εταιρεία λιανικής πώλησης Primark, μέλος του ομίλου Associated British Foods. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ήταν πριν από δύο χρόνια πολύ κοντά στο να υπογράψει συμφωνία με την Dimand, καταρχήν για κατάστημα στον Πύργο του Πειραιά, όμως τελικά δεν το αποφάσισε, καθώς ήθελε μεγαλύτερο χώρο.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η εταιρεία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ιταλική αγορά, ανακοινώνοντας ότι υπέγραψε συμφωνία με την Segro, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη βιομηχανικών ακινήτων, για την κατασκευή του πρώτου της κόμβου logistics στη χώρα.
Με βάση τις πληροφορίες από τα ίδια άρθρα, οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και ο κόμβος logistics 81.000 τετραγωνικών μέτρων θα κατασκευαστεί στην Αλεσσάντρια, μια στρατηγική τοποθεσία χάρη στην εγγύτητά της με το λιμάνι της Γένοβας, δημιουργώντας 200 νέες θέσεις εργασίας.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα εγκαίνια του 20ού της καταστήματος στην Ιταλία, ενός χώρου 2.300 τετραγωνικών μέτρων εντός του εμπορικού κέντρου Gli Orsi στην Μπιέλα, που αντιπροσωπεύει μια επένδυση άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί 90 νέες θέσεις εργασίας για την τοπική κοινότητα.
Οι νέοι πελάτες θα βρουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων Primark στο κατάστημα, από καθημερινά βασικά είδη μέχρι τις τελευταίες τάσεις της μόδας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής Edit και των συνεργασιών με τη Rita Ora και την Paula Echevarría. Μάλιστα, φέτος, το 74% των ρούχων που πωλήθηκαν από την Primark περιείχε ανακυκλωμένα ή πιο βιώσιμα υλικά και ο λιανοπωλητής στοχεύει να φτάσει το 100% έως το 2030.
Το κατάστημα στη Biella αποτελεί μέρος της ευρύτερης επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάιο του 2025, η οποία, εκτός από την πόλη του Πιεμόντε, περιλαμβάνει νέα ανοίγματα στην Περούτζια, στο εμπορικό κέντρο Collestrada, στη Νάπολη (τα εμπορικά κέντρα Grande Sud και La Cartiera) και στη Ρώμη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διάκριση από το CDP με βαθμολογία “A-” για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις για την Πειραιώς
- Εξάρχου: Η απαγόρευση του ρωσικού αερίου από το 2028 απαιτεί υποδομές και ευρωπαϊκή στήριξη
- CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Νέα κοιτάσματα χρυσού, ασημιού και χαλκού εντόπισε στη Χαλκιδική η Eldorado Gold
- Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού αν προκριθεί στα playoffs του Champions League
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Η LG παρουσίασε την Wallpaper TV, την πιο λεπτή OLED τηλεόραση στον κόσμο
- Η κινεζική Anta Sports αποκτά το 29% των μετοχών της Puma με 1,8 δισ. δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








