Επιχειρήσεις

Πρόγραμμα εποπτικής εξέτασης των ελληνικών τραπεζών σχεδιάζει η ΕΚΤ

Tο πρόγραμμα εποπτικής εξέτασης του 2015 για κάθε μία από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες καταρτίζει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ).

_x000D_

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε απάντησή του στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

_x000D_

Ο έλληνας ευρωβουλευτή είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της ΕΚΤ να απαντήσει στο πώς αξιολογεί τις διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου των ελληνικών τραπεζών.

_x000D_

Ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη ανέφερε τα εξής: «Όσον αφορά τα πλαίσια διαχείρισης κινδύνου των ελληνικών τραπεζών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΚΤ εκπονεί επί του παρόντος το Πρόγραμμα Εποπτικής Εξέτασης για το επόμενο έτος.

_x000D_

»Σε αυτό αναμένεται να συμπεριληφθεί, ως βασικό στοιχείο, ανάλυση όλων των σημαντικών κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένες οι τράπεζες καθώς και ανάλυση της επάρκειας των πλαισίων διαχείρισης κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών εσωτερικής επιθεώρησης, των εποπτευόμενων τραπεζών».

_x000D_

Στην ίδια βάση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κάλεσε τον κ. Παπαδημούλη στο μέλλον να υποβάλλει ερωτήσεις σχετικά με τις εποπτικές λειτουργίες της ΕΚΤ στην πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νουί.

_x000D_

close menu