Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση σημαντικών εντομολογικών εχθρών των επιλέξιμων καλλιεργειών
Στα 60 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» όπως αναγράφεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογεγραμμένη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προγραμματίζεται να εκδοθεί εντός του φθινοπώρου του 2024.
Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση σημαντικών εντομολογικών εχθρών των επιλέξιμων καλλιεργειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στις καλλιέργειες που ήταν ήδη επιλέξιμες, (ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές και αμπέλια), προστίθενται νέες καλλιέργειες (καρυδιές και εσπεριδοειδή) και νέοι εντομολογικοί εχθροί-στόχοι (ψευδόκοκκος αμπέλου και ανθοτρήτης εσπεριδοειδών).
Επιπλέον, προβλέπονται αυξημένες τιμές ενίσχυσης σε σχέση με αυτές της προηγούμενης περιόδου, οι οποίες ξεπερνούν το 50% για την πλειονότητα των καλλιεργειών, κατόπιν της υποβολής αιτήματος κοινοποίησης τροποποιήσεων του ΣΣ ΚΑΠ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη Ιουλίου.
Οι αιτήσεις στήριξης από τους ενδιαφερόμενους θα υποβληθούν ηλεκτρονικά βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024, η υποβολή της οποίας αποτελεί προαπαιτούμενο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








