«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων» στο Αιγαίο, διαμήνυσε σε νέες προκλητικές του δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επεσήμανε πως η Άγκυρα «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της». Ο Τσαβούσογλου προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μεταδίδει το Έθνος.
Κατά τα άλλα, ο Τσαβούσογλου στηλίτευσε τη στάση του διεθνούς παράγοντα και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για έλλειψη ισορροπίας. Ισχυρίστηκε δε πως το casus belli δεν συνιστά απειλή έναντι της Ελλάδας.
«Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα», είπε σε άλλο σημείο ο Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας». Σημείωσε δε πως «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».
Επανέλαβε δε τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνικές εξαγωγές: Ο “δεκάλογος” της διπλής εξωστρέφειας με ορίζοντα το 2030
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 55 ευρώ ανεβάζει την τιμή – στόχο η Euroxx
- Η Τράπεζα Πειραιώς πιστοποιήθηκε ως Top Employer Greece 2026 με βαθμολογία 93,74%
- Κ. Καλογεράκης: Αποχωρεί από το ΔΣ της enaon
- Επιμένει η ακρίβεια στην Ευρωζώνη με φόντο το νέο ενεργειακό σοκ
- Στα 911 δισ. ευρώ έφτασε το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2025
- Ellinikon Sports Park: Το «ανοιχτό σε όλους» πάρκο και το ενοίκιο 1,477 εκατ. ευρώ το χρόνο, που εισπράττει η Lamda Development
- Ζ. Κλαπαδάκη: Νέα Supply Chain Coordinator στη Mitsopoulos
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








