Αλλά με περιορισμένο πεδίο εφαρμογής
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα που θα καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σαρωτικούς δασμούς τον περασμένο μήνα.
Βρετανοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι η συμφωνία θα έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής και θα επικεντρωθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες χάλυβα, αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων και χάλυβα του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ΗΠΑ υπόκεινται σε δασμούς 25%.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social την Τετάρτη ότι επίκειται μια «Μεγάλη Συνέντευξη Τύπου» «σχετικά με μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».
Οι Financial Times ανέφεραν την Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ήταν κοντά σε συμφωνία για μια συμφωνία που θα προσέφερε χαμηλότερες δασμολογικές ποσοστώσεις για τις βρετανικές εξαγωγές αυτοκινήτων και χάλυβα.
Αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου προσπάθησαν να πείσουν τον Τραμπ να μειώσει τον «βασικό δασμό» του 10% στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παραδέχτηκαν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Η ανακοίνωση του Τραμπ είναι πιθανό να αποτελέσει την έναρξη μιας διαδικασίας περαιτέρω εμπορικών συνομιλιών με τη Βρετανία, η οποία επιδιώκει επίσης μια «τεχνολογική συμφωνία» για την εμβάθυνση της συνεργασίας στην Τεχνητή Νοημοσύνη και σε άλλους τομείς.
Στο πλα΄σιο της συμφωνίας η Βρετανία αναμένεται να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ, με πιθανές μειώσεις στους δασμούς 10% στις εισαγωγές αυτοκινήτων, μαζί με δασμούς στο κρέας και τα οστρακοειδή. Έχει επίσης συζητηθεί η μείωση του φόρου ψηφιακών υπηρεσιών από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος πλήττει τους αμερικανικούς τεχνολογικούς ομίλους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Χωριάτικο»
- Βαγγέλης Λιόλιος: Παύει «προσωρινά κάθε ενασχόληση» με το μπάσκετ
- Τα 17 ταξίδια που πρέπει να προγραμματίσετε από τώρα: Η ελληνική περιοχή που ξεχώρισε
- Η δουλειά που πληρώνει έως 775.000 δολάρια τον χρόνο
- Forbes 30 Under 30: Η επιχειρηματίας που είδε την εταιρεία της να καταρρέει πριν κλείσει τα 30
- Πώς να κρατήσετε το σπίτι ζεστό χωρίς να πληρώνετε μια περιουσία – Το λάθος με τον θερμοστάτη
- Εκλογές στη Βραζιλία: Ο Λούλα αναζητά μία τελευταία ανατροπή
- Κλείνουν παραλίες στα ΗΑΕ μετά από διαρροή πετρελαίου από δεξαμενόπλοιο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








