Σκέφτεται την παραίτηση
Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, είναι πιθανό να ανακοινώσει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί, αν και δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση, δήλωσε την Κυριακή μια πηγή με γνώση του θέματος, στο Reuters.
Προηγουμένως η εφημερίδα Globe and Mail ανέφερε ότι ο Τριντό αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος του Καναδά μετά από εννέα χρόνια στην εξουσία.
Η αποχώρηση του Τριντό θα άφηνε το κόμμα χωρίς μόνιμο επικεφαλής σε μια εποχή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα των Φιλελευθέρων από τους Συντηρητικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Πηγές είπαν στην «Globe and Mail» ότι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πότε θα ανακοινώσει ο Τριντό τα σχέδιά του, αλλά πρόσθεσαν ότι αναμένουν ότι αυτό θα συμβεί πριν από μια έκτακτη συνεδρίαση των Φιλελεύθερων νομοθετών την Τετάρτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - Δημοσιοποίηση ενδιάμεσης Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης στο πλαίσιο Διασυνοριακής Συγχώνευσης με απορρόφηση 100% θυγατρικής εταιρείας
- Allwyn AG - Allwyn AG (29-Απρ-2026) 1
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες με το βλέμμα στην αποχώρηση των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ
- Νέα συμφωνία Aktor για πώληση αμερικανικού LNG σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ύψους 3 δισ. ευρώ
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Χίος: Αυτοψία ΥΠΕΝ στα αντιδιαβρωτικά και μικρά αντιπλημμυρικά έργα, με ανάδοχο την Εθνική Τράπεζα
- Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί
- ΟΔΔΗΧ – απολογισμός 2025: Μείωση χρέους και άντληση 7,7 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








