Γιατί δεν διαχώρισε τις εμπορικές δραστηριότητές της με αυτές των πελατών της
Πρόστιμο 348,25 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην JPMorgan Chase από δύο εποπτικές αρχές των ΗΠΑ, για την ανεπάρκειά της να διαχωρίσει τις εμπορικές δραστηριότητες της τράπεζας και των πελατών της.
Τα πρόστιμα αφορούσαν την περίοδο μεταξύ 2014 και 2023. Η JPMorgan αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι περίμενε να πληρώσει περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια για την αναφορά ελλιπών δεδομένων συναλλαγών. Η ποινή συνίστατο σε 250 εκατομμύρια δολάρια από το Γραφείο του Ελεγκτή και 98 εκατομμύρια δολάρια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Γραφείο του Ελεγκτή (OCC) είπε ότι η JPMorgan απέτυχε να παρακολουθήσει δισεκατομμύρια συναλλαγές σε τουλάχιστον 30 παγκόσμιους τόπους συναλλαγών. Διέταξε την τράπεζα να αναθεωρήσει και να βελτιώσει το πρόγραμμα εποπτείας και να προβεί σε επανεξέταση των πολιτικών της από τρίτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυξάνεται η φτώχεια: Στο 14,9% η σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση το 2025
- ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. 30/03/2026
- Αλλαγές στη Σύνθεση των Δεικτών Ελληνικών Εταιρικών Ομολόγων
- VIDAVO Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- VIDAVO Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΣΛΤΑΤ για οικονομική ανισότητα: Μικρή αποκλιμάκωση, οι αποστάσεις παραμένουν
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1% στις αφίξεις και 0,3% στις διανυκτερεύσεις τον Ιανουάριο
- Μητσοτάκης: Η απάντηση στην κρίση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








