Σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με τους τοπικούς φορείς για την αρωγή των πληγέντων και την καταγραφή των ζημιών
Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων, με αντικείμενο την αποτίμηση των εκτεταμένων καταστροφών και τον συντονισμό των δράσεων αρωγής.
Την Τρίτη στις 16:00 συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για να ανακοινώσει την πρώτη δέσμη μέτρων, η οποία περιλαμβάνει αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και παύση πλειστηριασμών για τους πληγέντες.
Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσουν τα αιτήματα έκτακτης χρηματοδοτήσεως για τις υποδομές, αλλά και τα δικαιολογητικά των νοικοκυριών, ώστε η πρώτη αρωγή για οικοσκευές και κατοικίες να καταβληθεί εντός δεκαημέρου από την υποβολή τους.
Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό κλιμάκιο πραγματοποιεί αυτοψίες στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ζημιές, όπως το Οροπέδιο Λασιθίου, την Ιεράπετρα, τα Ζωνιανά και τον Μυλοπόταμο.
Η κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα είναι δραματική. Στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου μέσα σε τέσσερις ημέρες έπεσε όγκος νερού ενός ή και περισσότερων ετών, η ζημιά στην παραγωγή πατάτας αγγίζει το 80% και στα κηπευτικά το 50%, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές σε εξοπλισμό.
Στον ορεινό Μυλοπόταμο καταγράφονται μεγάλες απώλειες ζωικού κεφαλαίου, καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι δεν προέλαβαν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.
Στον Προφήτη Ηλία σημειώθηκαν ζημιές σε αμπελώνες και μικρά ζώα.
Η ολοσχερής καταστροφή της αγροτικής οδοποιίας σε πολλές περιοχές αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο, καθώς εμποδίζει την πρόσβαση των παραγωγών στις περιουσίες τους για την καταγραφή των ζημιών.
Τέλος, βελτιωμένη είναι η εικόνα στο φαράγγι της Σαμαριάς, όπου τα νερά υποχωρούν σταδιακά. Τα οκτώ άτομα (προσωπικό και υγειονομικοί) που παραμένουν εκεί είναι καλά στην υγεία τους, διαθέτουν επάρκεια εφοδίων και η ασφαλής αποχώρησή τους προγραμματίζεται για την Τετάρτη, μετά από νέα αξιολόγηση των καιρικών συνθηκών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πειραιώς: Επιλεκτικές τοποθετήσεις ανάμεσα στη δυναμική της AI και τις πιέσεις των επιτοκίων
- Στενά του Ορμούζ: Μετά το ενεργειακό σοκ, φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Κομισιόν: Θετικό βήμα η απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων – Προειδοποίηση για «πολύ δύσκολο χειμώνα»
- Αλλαγή πλεύσης από τον Musk μετά τις οδηγίες Trump
- Οι κροίσοι της τεχνολογίας μετρούν κέρδη – ρεκόρ στην εποχή της AI
- LOGINK: Το κινεζικό «εμπορικό υπερόπλο» που ανησύχησε τις ΗΠΑ και μετά «εξαφανίστηκε»
- Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες για τη Μαρία Σάκκαρη στο Πεκίνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








