Για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός, τον Σεπτέμβριο του 2020 ζήτησε ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας
Την ενοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Νούσιου και του προϊσταμένου τεχνικών έργων της περιφέρειας στην Καρδίτσα, Δημήτρη Κουτρομάνου για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός, τον Σεπτέμβριο του 2020, ζήτησε ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας που εκδικάζει την υπόθεση.
Η πρόταση αφορά την ενοχή για το αδίκημα «της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή» σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι θεωρούνται ένοχοι καθώς μολονότι το φαινόμενο δεν μπορούσε να αποφευχθεί, με ενέργειές τους μπορούσαν να μετριαστούν οι συνέπειες.
Κατά τον εισαγγελέα, πάντως, δεν προκύπτουν ευθύνες για τους τρεις θανάτους κατά τη διάρκεια του Ιανού.
Ο εισαγγελέας πρότεινε, τέλος, να κριθούν αθώοι ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Ταξίδι» ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τις εταιρείες του Αllwyn Forward, του μεγαλύτερου προγράμματος στήριξης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα
- CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. - Ανακοίνωση Έναρξης Διαπραγμάτευσης
- CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. - Ανακοίνωση για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007
- CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. - CAPITAL MARITIME FINANCE CORP. 20 – 10 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 20 – 10 – 2026
- Εισαγωγή μετοχών της CAPITAL MARITIME FINANCE CORP.
- Σαμαράς: «Η ακρίβεια είναι και ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








