Ποτέ δεν τέθηκε από κανέναν, ούτε από τον κ. Σόιμπλε στο Eurogroup, θέμα Grexit τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι..
Νωρίτερα εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε και δημοσιεύεται στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sinntagszeitung αναφέρει ότι το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φέρεται να μην ικανοποιείται από τις ελληνικές προτάσεις, βλέπει δύο δρόμους για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την FAS, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι «από τις προτάσεις (ενν. της ελληνικής κυβέρνησης) λείπουν μεταρρυθμιστικοί τομείς κομβικής σημασίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η χώρα και για να προωθηθεί μακροπρόθεσμα η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη» και για αυτό δεν μπορούν (οι προτάσεις) «να αποτελέσουν τη βάση για ένα απολύτως νέο, διάρκειας τριών ετών, πρόγραμμα του ΕΜΣ».
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως επισημαίνεται, βλέπει δύο δρόμους.
Σύμφωνα με τον πρώτο: «Η Ελλάδα βελτιώνει τις προτάσεις της γρήγορα και συνολικά, με πλήρη στήριξη του Κοινοβουλίου. Το υπουργείο προτείνει μεταξύ άλλων η Ελλάδα να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία σε ένα Ταμείο το οποίο θα τα εκποιήσει και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους». Σύμφωνα με τον δεύτερο δρόμο, «θα γίνει διαπραγμάτευση με την Αθήνα για ένα τάιμ άουτ. Η Ελλάδα εγκαταλείπει την Ευρωζώνη για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Παραμένει όμως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεχίζει να λαμβάνει αναπτυξιακή, ανθρωπιστική και τεχνική στήριξη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Η κυβέρνηση συμφωνεί το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ
- BayWa r.e. Solar Trade – WHES: Λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για επιχειρήσεις και φωτοβολταϊκά πάρκα
- Η Κωνσταντίνα Ψαρράκου επικεφαλής Εμπορικών Λειτουργιών στην Παπαστράτος
- Eurostat: Το 8,2% των εργαζομένων στην ΕΕ κινδύνευσαν από φτώχεια το 2024
- Τέλη Κυκλοφορίας: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του 2026
- ΔΕΗ: Βράβευσε 443 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν σε Δευτεροβάθμια – Τριτοβάθμια εκπαίδευση
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: “Οι ΜμΕ δεν αντέχουν άλλο το τραπεζικό κόστος”
- Γαλλία: Ετοιμάζει απαγόρευση πρόσβασης του Shein στη γαλλική αγορά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







