Πρόκειται για το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) που εξομοιώνεται με ΑΕΙ
Η πρώτη εξομοίωση τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Πολυτεχνική Σχολή είναι γεγονός ύστερα από την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με αναδρομική ισχύ.
Η ΚΥΑ υπογράφηκε από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς -Παιδείας, Υποδομών , Οικονομικών και δημοσιεύθηκε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2024 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με το περιεχόμενό της απόφασης, προβλέπεται η εξομοίωση τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με Πολυτεχνική Σχολή. Ειδικότερα, πρόκειται για την αντιστοίχιση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) με Τμήμα Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.
Η απόφαση της αντιστοίχισης συμπεριλαμβάνει και το σύνολο των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ από το έτος ίδρυσης και λειτουργίας του.
Τί μέλλει γενέσθαι
Θα ακολουθήσει η εισήγηση της Συγκλήτου του ΠΑΔΑ στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να μετονομαστεί η Σχολή Μηχανικών, η οποία περιλαμβάνει 8 τμήματα, σε Πολυτεχνική. Ο υπουργός, με τη σειρά του, θα ζητήσει τη γνωμοδότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και εφόσον τη λάβει, θα ακολουθήσει η υπογραφή από τον Υπουργό της σχετικής απόφασης για τη μετονομασία.
Τέλος, το ΠΑΔΑ θα ζητήσει από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος την εφαρμογή της απόφασης. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΠΑΔΑ, εφόσον θα είναι πλέον απόφοιτοι Πολυτεχνικής Σχολής, εξομοιώνονται με εκείνα των αποφοίτων του Πολυτεχνείου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πύρινος εφιάλτης σε Κερατέα, Παλαιά Φώκαια – Ένας νεκρός, καίγονται σπίτια – Πάνω από 124 απεγκλωβισμοί
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μαχμούντ Αμπάς
- Φωτιά στο Χελιδόνι της Αρχαίας Ολυμπίας – Απεγκλώβισαν εγκαυματία, εκκενώνονται οικισμοί
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες για τις αμυντικές μετοχές
- Σαράντης: Κάτω από 10% το ποσοστό της FMR LLC
- Νέα ρύθμιση οφειλών για τους πληγέντες του Daniel
- Μουζάκης: Πού θα διατεθούν τα αντληθέντα κεφάλαια από το ολολογιακό δάνειο
- Alter Ego Media: Παραιτήθηκε από το ΔΣ o Γ. Σαλιάρης – Φασσέας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις