Μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί 139,18 εκατ. ευρώ προς 40.181 πλημμυροπαθείς
Την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, αλλά και σε άλλες περιοχές που επλήγησαν. Ειδικότερα, την Πέμπτη πιστώθηκαν 1.514.753 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση καταβλήθηκαν 254.570 ευρώ σε 70 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr. Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 674.183 ευρώ προς 118 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 586.000 ευρώ προς 224 επιχειρήσεις ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Αθροιστικά, λοιπόν, μέχρι σήμερα, έχουν καταβληθεί 139,18 εκατ. ευρώ προς 40.181 πλημμυροπαθείς, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχει ανοίξει εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή έως 12 Ιανουαρίου 2024, ενώ σημειώνεται ότι από 5 Ιανουαρίου 2024 για όσους υποβάλλουν ή τροποποιούν την αίτησή τους για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή αποζημίωση οικοσκευής, θα λαμβάνεται υπόψη η δήλωση στοιχείων ακινήτων που έχει υποβληθεί μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: “Τι αλλάζει” στην ιδιοκτησία ακινήτων
- Ευρωπαϊκή Ενωση: Τι προσφέρει στις ΗΠΑ για να εκτονωθεί ο εμπορικός πόλεμος
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό – Τοπικά ισχυρές βροχές στην Κρήτη
- Wall Street: Ο Dow Jones έκλεισε ανοδικά κατά 0,21% στις 40.752,78 μονάδες
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις