Τι απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την αναστολή λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά τις επαναληπτικές αυτοδιοίκητες εκλογές, οφείλεται «στον υπέρογκο φόρτο, που ανέκυψε στο πλαίσιο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών».
Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αναστολή της λειτουργίας του Πρωτοδικείου στις 19 και 20 Οκτωβρίου ελήφθη λόγω της αδυναμίας απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του εξαιτίας του υπέρογκου φόρτου, που ανέκυψε στο πλαίσιο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και θεμελιώνεται στη διάταξη του άρθρου 22 παρ.2 εδ. α Ν.4938/2022.
Αποτέλεσε δε, μία αναμενόμενη εξέλιξη, την οποία από την αρχή είχαμε επισημάνει, δεδομένου ότι και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, η διάρκεια της αναστολής αυτής προβλεπόταν, από την αρχή, ως πενθήμερη.
Η κριτική, επομένως, των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης πρέπει να ασκείται με κριτήρια αντικειμενικά και χωρίς προσωπικές προσβολές.
Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Χριστόφορος Λινός τιμήθηκε με την ψήφο των Δικαστών του Πρωτοδικείου σε μία νευραλγική θέση της Δικαιοσύνης και απρόκλητες αιχμές σε βάρος του προσώπου του συνιστούν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο θεσμό του Αυτοδιοίκητου, τελώντας σε δυσαρμονία με τη βούληση όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε έναν ευρύτερο και ειλικρινή θεσμικό διάλογο για τη Δικαιοσύνη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυστραλία: 59 κατηγορίες από την αστυνομία σε βάρος του μακελάρη της παραλίας Μπόνταϊ
- Coca-Cola HBC: Εκτακτη Γενική Συνέλευση για το mega deal στην Αφρική
- Η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πόσοι ωφελούνται και οι λεπτομέρειες που ζητούν αποσαφήνιση
- Euroleague: Νίκη για τον Παναθηναϊκό, ήττα για τον Ολυμπιακό στην 16η αγωνιστική
- Τραμπ: Αποκλεισμός των πετρελαιοφόρων από τη Βενεζουέλα που έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις
- Τράπεζα της Αγγλίας: Ο πληθωρισμός το τελευταίο εμπόδιο πριν από την απόφαση για τα επιτόκια
- Αγρότες: Την Πέμπτη πανελλαδική σύσκεψη – Δεν διαφαίνεται εκτόνωση της κατάστασης
- MetaΧ: Οι μετοχές εκτοξεύθηκαν 700% στην πρεμιέρα τους στις αγορές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








