Μόνο το 28% των μελών δηλώνει ότι ο Στάρμερ θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές
Πιέσεις στο εσωτερικό των Εργατικών καταγράφουν τα βρετανικά μέσα, με τον Άντι Μπέρναμ να εμφανίζεται πλέον ως ο ισχυρότερος πιθανός αντίπαλος του Κιρ Στάρμερ σε περίπτωση εσωκομματικής αναμέτρησης.
Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ δηλώνει ότι θέλει να «αλλάξει» το Εργατικό Κόμμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους ζωής και στις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. Η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει την υποψηφιότητά του στη συμπληρωματική εκλογή του Makerfield στο Μάντσεστερ , ως προσπάθεια επανασύνδεσης των Εργατικών με τη λαϊκή βάση.
Η Daily Mail κατηγορεί τον Μπέρναμ για «στροφή», επειδή δηλώνει πλέον ότι θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι αυτό θα τον αναγκάσει είτε να περιορίσει δαπάνες είτε να αυξήσει φόρους για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του.
Την ίδια ώρα, η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Στάρμερ υπονομεύει τις πιθανότητες του Μπέρναμ στο Makerfield, ανοίγοντας ξανά συζήτηση για πιθανή επαναπροσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η περιοχή είχε ψηφίσει υπέρ του Brexit και πως τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών.
Παράλληλα, δημοσκόπηση της YouGov σε 706 μέλη των Εργατικών δείχνει τον Άντι Μπέρναμ να προηγείται καθαρά σε όλα τα σενάρια διαδοχής. Το 47% τον επιλέγει ως πρώτη επιλογή για την ηγεσία, έναντι 31% του Κιρ Στάρμερ, ενώ σε απευθείας αναμέτρηση με τον υπουργό Υγείας Γουές Στρίτινγκ, ο Μπέρναμ συγκεντρώνει 80% έναντι μόλις 10%.
Μόνο το 28% των μελών δηλώνει ότι ο Στάρμερ θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προφυλακίστηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης για το σκάνδαλο στο μπάσκετ
- Νέος πρόεδρος στην ΕΟΚ: Αναλαμβάνει ο Άγγελος Παπανικολάου
- Ray-Ban Meta Audio: Κοστίζουν 349 δολάρια και δεν έχουν κάμερα – Αξίζουν τα χρήματά τους;
- Αλλαγή ηγεσίας στη MicroPort: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής, νέος CEO ο Τζόναθαν Τσεν
- Ιράν: Τα 3 σημάδια που δείχνουν νέα πολεμική κλιμάκωση
- Χωριάτικο: Φορολογική απάτη άνω των 100 εκατ. ευρώ ερευνούν οι Αρχές
- Η «χρυσή» μπίζνα της κοκαΐνης στη Βρετανία: Σχεδόν 10 δισ. λίρες τον χρόνο
- «PHP-ocalypse»: Τα δύο επικίνδυνα σφάλματα που έθεσαν σε κίνδυνο εκατομμύρια ιστοσελίδες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








