Μόνο το 28% των μελών δηλώνει ότι ο Στάρμερ θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές
Πιέσεις στο εσωτερικό των Εργατικών καταγράφουν τα βρετανικά μέσα, με τον Άντι Μπέρναμ να εμφανίζεται πλέον ως ο ισχυρότερος πιθανός αντίπαλος του Κιρ Στάρμερ σε περίπτωση εσωκομματικής αναμέτρησης.
Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ δηλώνει ότι θέλει να «αλλάξει» το Εργατικό Κόμμα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους ζωής και στις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών. Η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει την υποψηφιότητά του στη συμπληρωματική εκλογή του Makerfield στο Μάντσεστερ , ως προσπάθεια επανασύνδεσης των Εργατικών με τη λαϊκή βάση.
Η Daily Mail κατηγορεί τον Μπέρναμ για «στροφή», επειδή δηλώνει πλέον ότι θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι αυτό θα τον αναγκάσει είτε να περιορίσει δαπάνες είτε να αυξήσει φόρους για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του.
Την ίδια ώρα, η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι ο ίδιος ο Στάρμερ υπονομεύει τις πιθανότητες του Μπέρναμ στο Makerfield, ανοίγοντας ξανά συζήτηση για πιθανή επαναπροσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η περιοχή είχε ψηφίσει υπέρ του Brexit και πως τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ανησυχία σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών.
Παράλληλα, δημοσκόπηση της YouGov σε 706 μέλη των Εργατικών δείχνει τον Άντι Μπέρναμ να προηγείται καθαρά σε όλα τα σενάρια διαδοχής. Το 47% τον επιλέγει ως πρώτη επιλογή για την ηγεσία, έναντι 31% του Κιρ Στάρμερ, ενώ σε απευθείας αναμέτρηση με τον υπουργό Υγείας Γουές Στρίτινγκ, ο Μπέρναμ συγκεντρώνει 80% έναντι μόλις 10%.
Μόνο το 28% των μελών δηλώνει ότι ο Στάρμερ θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλεπάλληλα χτυπήματα Ρωσίας, Ουκρανίας: Οι Ρώσοι έπληξαν εγκατάσταση πυρηνικού καυσίμου στο Τσερνόμπιλ
- Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια, έγιναν αισθητές και στην Αθήνα
- Keranis Residences: Ξεκινούν οι εργασίες, ποια διαμερίσματα έχουν ήδη πουληθεί
- ΟΠΕΚ+: Νέα αύξηση στόχων παραγωγής εν μέσω ιστορικής κρίσης στην αγορά πετρελαίου
- Πολεοδομίες: Σε ποιες περιοχές δρούσε το κύκλωμα με τις δωροδοκίες για άδειες, αυθαίρετα και μειώσεις προστίμων
- Κυριακάτικος μονόλογος Μητσοτάκη: Η «Ελλάδα του 2030»
- Κατ’ αρχήν συμφωνία στην ΕΕ για τα δικαιώματα επιβατών: Αποζημιώσεις έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις πτήσεων
- Σύλληψη 37χρονου στην Κρήτη για φερόμενη εμπλοκή στη Χαμάς
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








