Διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την αφαίρεση ποσού 25% από τα εισοδήματα των δικαστικών πριν την φορολόγηση τους με βάση τις αποφάσεις του Μισθοδικίου, παρέχει νέα εγκύκλιος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων. Βάσει αυτής η αφαίρεση του 25% θα ισχύει για τη φορολόγηση του εισοδήματος τους όχι όμως και για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρεται στα δύο τελευταία εδάφια της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ζ’ Ψηφίσματος, όπως ισχύουν και ορίζει ότι κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία, αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθάριστου ποσού.
Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν αφαιρείται για τον υπολογισμό της ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αφαιρεθεί ποσό 25% από από το εισόδημα των τριών τελευταίων ετών θα πρέπει να απευθυνθούν στις εφορίες και να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για το θέμα αυτό προέβλεπε την αυτόματη επανεκκαθάριση των εισοδημάτων των δικαστών για την τελευταία τριετία προκειμένου να γίνει η αφαίρεση ποσού δαπανών 25%.
Διευκρινίζεται ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις των δικαστικών λειτουργών, θα πρέπει να υποβληθούν στις Δ.Ο.Υ. χωρίς κυρώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
- Μακρόν για την κλοπή στο Λούβρο: «Τα κοσμήματα θα βρεθούν»
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα φανεί στο κόστος ζωής των Ελλήνων»
- Wall Sreet: Απώλειες 1 τρισ. δολάρια σε μια βδομάδα για τους τεχνολογικούς κολοσσούς
- Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας
- Kοζάνη: Χαμηλές και φέτος οι προσδοκίες για την παραγωγή κρόκου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








