Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου ξεκινούσαν επίσημα οι έλεγχοι για την εφαρμογή της στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον βιομηχανικό κλάδο
Παράταση στους ελέγχους για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ως τις 2 Ιουλίου αντί της 1ης Απριλίου που προβλεπόταν αρχικά ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Απριλίου, έληγε κανονικά η περίοδος χάριτος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον βιομηχανικό κλάδο και βάσει των εκτιμήσεων, περίπου το 80% με 90% αυτών έχουν ήδη προσαρμόσει τα συστήματά τους για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου.
Σημαντικότερη είναι η καθυστέρηση στην προσαρμογή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, αν και η άτυπη προθεσμία που έχουν λήγει στις 2 Μαΐου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις το 25% με 30% έχει προετοιμαστεί.
Να σημειωθεί ότι επίσημα, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και τις βιομηχανίες, που αφορά σχεδόν 600.000 εργαζόμενους, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου. Στο υπουργείο Εργασίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές επαφές με τους αρμόδιους φορείς της αγοράς (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κ.ά.). Σε αυτές στελέχη του υπουργείου έχουν δεσμευθεί ότι θα εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος, με την οποία θα διευκρινιστούν αρκετά κρίσιμα ζητήματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις 12 Νοεμβρίου το ετήσιο event “Cisco Connect 2026 Greece”
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια ανοδικό ξεκίνημα με επιλεκτικές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου
- ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ: Η πτώση του ελαιολάδου έφερε χαμηλότερο τζίρο
- Κονδύλια 48,4 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πανεπιστημίων
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΟΤΕ: Ισχυρή κερδοφορία και ανάπτυξη στις υπηρεσίες νέας γενιάς – Ρεκόρ σε FTTH και συνδρομητές συμβολαίου
- Τράπεζα Πειραιώς: Ρεκόρ κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο 2026 με 617 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








