Επιβραδύνθηκε η πτώση στην παραγωγή ασφαλίστρων το Φεβρουάριο, μετά την πτώση κατά 5,4% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Στο πρώτο δίμηνο του 2015 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,3% σε ετήσια βάση. Πτώση παραγωγής 14,8% καταγράφεται στον κλάδο ζημιών, στα 335 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένη κατά 12,9% είναι η παραγωγή του κλάδου ζωής.
Συνολικά στην έρευνα της ΕΑΕΕ ανταποκρίθηκαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 97,8% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 47 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στις φλόγες εγκαταστάσεις πετρελαίου στο Ιράν και μονάδα αφαλάτωσης
- Χρυσοχοΐδης: Προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές, αλλά και δομές ξένων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα
- Reuters: Η ΕΕ εξετάζει τρόπους για άμεση μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
- Και η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Χωρίς πρόσβαση οι πολίτες στο διαδύκτιο για δεύτερη εβδομάδα
- Καραμανλής από Ξάνθη: «Απαραίτητος ο διακανονισμός των κόκκινων δανείων των αγροτών»
- Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- Cyprus Mail: Η Τουρκία στέλνει την Κυριακή (8/3) τέσσερα F-16 στα κατεχόμενα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








