Ο όγκος μειώθηκε περισσότερο από την πρόβλεψη
Ο όγκος των βρετανικών λιανικών πωλήσεων μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, σημειώνοντας πτώση 1,2% μετά από άλμα 2,9% τον Μάιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).
Μια δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους είχε προβλέψει κατά μέσο όρο ότι οι όγκοι πωλήσεων θα υποχωρούσαν 0,4%.
Κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως τον Ιούνιο του 2024, οι όγκοι μειώθηκαν 0,2% και ήταν 1,3% κάτω από το επίπεδο πριν από την πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε η ONS.
Στη Βρετανία φαίνεται ότι οι μισθοί αυξάνονται τώρα πιο γρήγορα από τον πληθωρισμό, αλλά οι Βρετανοί αγοραστές έχουν πιεστεί από τις τιμές που αυξάνονται τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί και διατηρήθηκε στο στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας τον περασμένο μήνα. Βέβαια, οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις έχουν μειώσει τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων την 1η Αυγούστου, ημερομηνία της επόμενης προγραμματισμένης ανακοίνωσης νομισματικής πολιτικής της BoE.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμφιαλωμένα νερά: Ανακατεύεται η τράπουλα με νέα προϊόντα, αλλάγες προσώπων, επενδύσεις και εξαγορές εν όψει καύσωνα
- Συναγερμός στην Εύβοια: Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Αλμυροπόταμο, εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι
- Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Άνω Αλμυρή και Αγγελόκαστρο στην Κορινθία
- Επένδυση εκσυγχρονισμού στην ΕΛΒΙΟΜΕΞ για παραγωγή επαγγελματικών πλυντηρίων
- Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας
- Φωτιά τώρα στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας
- Φωτιά σε δάσος στην περιοχή Αλμυροπόταμος στην Κάρυστο
- Το Ιράν κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








