Αγορές

Πτώση στις αγορές της Ασίας λόγω Μέσης Ανατολής και πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,2%

Πτωτικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ασιατικές μετοχές, με τις συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης να βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ και ο υψηλότερος από το αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υπογράμμισε το αυξανόμενο οικονομικό κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ο ευρύτερος δείκτης της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,6%, σημειώνοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι κορεατικές μετοχές έπεσαν έως και 3,2% πριν ανακάμψουν.

Η κορεατική αγορά σημείωσε ραγδαία άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, σπάζοντας τακτικά ρεκόρ χάρη σε μια ράλι που οδηγήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και η οποία, σύμφωνα με ορισμένους επενδυτές, ήταν ώριμη για μια υποχώρηση.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,2%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S&P 500 e-mini υποχώρησαν κατά 0,1%.

«Η έκθεση για τον πληθωρισμό, που ήταν υψηλότερη από το αναμενόμενο, και οι επίμονες γεωπολιτικές εντάσεις υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι οι σταθερές τιμές και τα αυξημένα ενεργειακά κόστη δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG στο Σίδνεϊ.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή παρέμεινε σε αδιέξοδο, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια της Κίνας για να τερματίσει τον πόλεμο με το Ιράν, εν όψει της συνάντησής του με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε ξαναδεί αυτή την ταινία και γνωρίζουμε ότι δεν τελειώνει με μια σημαντική συμφωνία που θα επαναφέρει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε ο Phillip Wool, διευθυντής έρευνας και επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Rayliant Investment Research.

Στη Σεούλ, οι μετοχές της Samsung Electronics, έπεσαν κατακόρυφα κατά 5,7% αφού ο κολοσσός της ηλεκτρονικής δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για τις μισθολογικές απαιτήσεις με το συνδικάτο της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους να προχωρήσουν σε πλήρη απεργία που απειλεί να διακόψει την παραγωγή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τσιπ.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu