Αγορές

Πτώση στις ασιατικές αγορές εν μέσω πιέσεων στα ομόλογα και ανησυχιών για τα επιτόκια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Την ίδια στιγμή, αν και οι υψηλές αποδόσεις στήριξαν το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλά σχεδόν 17 μηνών

Υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι πιέσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων επιδεινώθηκαν από πληροφορίες που θέλουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να επιδιώκουν την άντληση δισεκατομμυρίων μέσω δανεισμού, ανταγωνιζόμενες άμεσα για περιορισμένα κεφάλαια.

Την ίδια στιγμή, αν και οι υψηλές αποδόσεις στήριξαν το αμερικανικό δολάριο, το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλά σχεδόν 17 μηνών, καθώς οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας επεκτάθηκαν στο ιταλικό και το ελληνικό χρέος.

Η σταθερή άνοδος του κόστους δανεισμού έθεσε τις μετοχές σε τροχιά άμυνας, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να υποχωρεί κατά 1,1% και τον δείκτη στη Νότια Κορέα να σημειώνει βουτιά 2,1%.

Ο ευρύτερος δείκτης Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας κατέγραψε απώλειες 1,2%.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ήρθε να επιβεβαιώσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εταιρείες SpaceX, Broadcom και Oracle αναζητούν κεφάλαια για την αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, η Broadcom επιδιώκει χρηματοδότηση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η SpaceX σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την άντληση δανείων 10 δισεκατομμυρίων για την αγορά επεξεργαστών από την Nvidia, η οποία αποτελεί κύριο μέτοχο της SpaceX.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu