Αγορές

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έπεφτε κατά 1,06% στις 38.690 μονάδες

Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία να ηγούνται της πτώσης, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έπεφτε κατά 1,06% στις 38.690 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν χαμηλότερα κατά 0,5%.

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,16% στις 3.111 μονάδες, απώλειες 1,27% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 18.629 μονάδες, πτώση κατά 1% ο Kospi Σεούλ στις 2.695 μονάδες και κατά 0,99% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.234 μονάδες

Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας – ο οποίος αφαιρεί τα νωπά τρόφιμα και την ενέργεια – υποχώρησε στο 2,2% από 2,6% τον Μάρτιο, όσο περίμεναν οι αναλυτές, ενώ ο συνολικός πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,5%, από το 2,7% του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν την προοπτική ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αργήσει να μειώσει τα επιτόκια, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu