O δείκτης Nikkei στο Τόκιο χάνει 4,42%, στις 36.977 μονάδες
Πτωτικές τάσεις στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού με οδηγό τον Nikkei, αφού οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη πτώση από το φόβο για ύφεση.
O δείκτης Nikkei στο Τόκιο χάνει 4,42%, στις 36.977 μονάδες, ο Kospi στη Σεούλ πέφτει 3,06% στις 2.583 μονάδες και ο ASX στην Αυστραλία 1,91% στις 7.948 μονάδες.
Μικρές απώλειες στην Κίνα, με τον Shanghai να χάνει 0,48% στις 2.789 μονάδες και το Shenzhen 0,35% στις 8.239 μονάδες, όπως και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng πέφτει 1,09$ στις 17.459 μονάδες.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Αύγουστο στις 47,2 μονάδες από 46,8 έναν μήνα νωρίτερα.
Καταγράφηκε μεν κάποια βελτίωση στην απασχόληση, αλλά η συνολική τάση συνεχίζει να δείχνει υποτονική εργοστασιακή δραστηριότητα. Ο PMI παρέμεινε κάτω από το όριο του 50 για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαθήλωση Μητσοτάκη από Αντώνη Σαμαρά
- Κριτική σε Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική από Κώστα Καραμανλή
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις