Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,19%, κλείνοντας κάτω από τις 19.000 μονάδες
Τα ασιατικά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την εβδομάδα με πτώση, καθώς η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή μείωσε τις ελπίδες των επενδυτών για άμεσες περικοπές επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Ο δείκτης CSI 300 σημείωσε πτώση 0,59%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2024.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,19%, κλείνοντας κάτω από τις 19.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, το κινεζικό γουάν συνέχισε την πτωτική του πορεία, με την onshore έκδοση να φτάνει σε χαμηλό 16 μηνών έναντι του δολαρίου.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi μειώθηκε κατά 1,04%, κλείνοντας στις 2.489,56 μονάδες, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 1,35%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 1,23%, κλείνοντας στις 8.191,9 μονάδες.
Η αγορά της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, ενώ στην Ινδία, οι δείκτες Nifty 50 και BSE Sensex υποχώρησαν κατά 0,95% και 0,80% αντίστοιχα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
- 20 κανόνες για καλύτερα ταξίδια μετά τη σύνταξη
- Οι νέοι Αμερικανοί λένε «αντίο» στο αυτοκίνητο: Πόσα χρήματα εξοικονομούν
- Βενεζουέλα: Η Κίνα βοηθά στην επανεκκίνηση κρίσιμου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής
- Πόσο κοστίζει ένα σπίτι στην Ευρώπη: Η πόλη που είναι σχεδόν επτά φορές ακριβότερη από την Αθήνα
- Basketgate: Στο μικροσκόπιο της Αρχής περιουσίες και «πόθεν έσχες»
- Χρηματιστήρια: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στην Ελβετία και εγκαταλείπουν την AI
- Air Mauritius: Ανατροπή στον σχεδιασμό του στόλου – Τι αλλάζει
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








