Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στις 8.216,38 μονάδες με πτώση -0,39%
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με πτώση την εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,4% λίγο μετά το άνοιγμα, με τους περισσότερους τομείς να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Στα ταμπλό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στις 8.216,38 μονάδες με πτώση -0,39%, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης κατηφορίζει -0,58% στις 20.098,28 μονάδες. Παράλληλα, ο CAC 40 στο Παρίσι έφτασε στις 7.387,72 μονάδες, υποχωρώντας -0,58%.
Στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται πτωτικά -0,51% στις 34.910,25 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35, με πτώση -0,46% φτάνει τις 11.666,40 μονάδες.
Οι αγορές έκλεισαν επίσης χαμηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα δεδομένα των ΗΠΑ που έδειξαν αύξηση στις μη αγροτικές θέσεις εργασίας κατά 256.000 τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ την πρόβλεψη των 155.000 θέσεων.
Τα δεδομένα ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές, καθώς αυξάνουν την πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει επιφυλακτική στάση όσον αφορά μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Choose Α.Ε. ενισχύει τα ίδια κεφάλαιά της με νέα αύξηση 200 χιλ. ευρώ
- Χωρίς αντίκρισμα τα μέτρα Θεοδωρικάκου για τις τιμές «δεν έγραψαν» στον πληθωρισμό
- Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιιο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
- Τουρκία με TerraPower σε διαπραγματεύσεις για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Τουρκία ξανά σε ρόλο ταραξία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Αθήνα: «Μία και μόνη διαφορά, τέλος οι φαντασιώσεις»
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να απαντήσει εντός «λίγων ημερών»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed
- Pfizer: Δίνει 2,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και παραγωγή κινεζικού χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








