Αγορές

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Financialreport.gr

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,69% στις 24.053 μονάδες

Πέφτουν στο άνοιγμα στις ευρωαγορές στη δύνη των επιπτώσεων του πολέμου στη Μέση Ανατολή με τους επενδυτές να εστιάζουν κυρίως στην ενεργειακή ανασφάλεια του πολέμου.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,69% στις 24.053 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 διολισθαίνει 0,2% στις 10.546 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,51% στις 8.126 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 0,84% στις 44.954 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται πτωτικά 0,51% στις 17.412 μονάδες.

Στο μέτωπο του εμπορίου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε ότι ο πρόσφατα ανακοινωθείς παγκόσμιος δασμός 15% από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Από την άλλη, η Κίνα έχει θέσει ως στόχο για το ΑΕΠ φέτος αύξηση μεταξύ 4,5 και 5%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών, ενώ διατηρεί υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς οι ηγέτες της προειδοποίησαν για αυξανόμενες «δυσκολίες και προκλήσεις» στην οικονομία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu