Αγορές

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Financialreport.gr

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,78% στις 23.117 μονάδες

Πτώση πάνω από 1% σημειώνουν στο άνοιγμα οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στις επιπτώσεις από την πολεμική σύγκρουση και τις τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου που παραμένουν ψηλά με σημαντικές διακυμάνσεις και στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 1,78% στις 23.117 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχωρεί 1,25% στις 10.176 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 1,29% στις 7.869 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 1,58% στις 44.025 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 1,69% στις 17.005 μονάδες.

Οι νέες επιθέσεις σε βασικές ενεργειακές υποδομές στη Μέση Ανατολή ενίσχυσαν τις ανησυχίες για διαταραχές στις παγκόσμιες ροές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκτοξεύοντας τις τιμές του «μαύρου χρυσού» και του αερίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent εκτινάχθηκαν σχεδόν στα 115 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν σε υψηλό τριετίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu