Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και σκόπιμη καθυστέρηση στη συζήτηση
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η απόφαση για μετάθεση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σχετικά με το Κράτος Δικαίου και τις υποκλοπές, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.
Η επιλογή να οριστεί η συζήτηση για τις 17 Απριλίου, έπειτα από συνεννόηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, καθώς σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τα χρονικά όρια που προβλέπει το άρθρο 143 του Κανονισμού.
Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση δεν είναι διαδικαστική αλλά πολιτική, με στόχο να μετατεθεί χρονικά η συζήτηση για τις υποκλοπές και να αποδυναμωθεί η πίεση προς την κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, έκανε λόγο για «κουρελόχαρτο» του Κανονισμού, αφήνοντας αιχμές και για τον ρόλο του Προέδρου της Βουλής.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέρριψε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «τοξική ρητορική» και επιμένοντας ότι δεν προβλέπεται θεσμικά υποχρεωτική συνεννόηση για τον καθορισμό της ημερομηνίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, προτείνοντας και εναλλακτική ημερομηνία.
Το ζήτημα έλαβε ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει τη Βουλή, ενώ οι Κυριάκος Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική.
Παρά τις εξηγήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επικαλέστηκε προηγούμενα καθυστερήσεων, η αντιπολίτευση επιμένει ότι στην παρούσα συγκυρία πρόκειται για συνειδητή επιλογή που πλήττει τη θεσμική λειτουργία και μεταθέτει μια κρίσιμη συζήτηση για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Αμερικανικό πετρέλαιο στη Motoroil για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
- Πρωτοβουλία Κίνας και Πακιστάν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
- Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη, Κακλαμάνη για μετάθεση συζήτησης στη Βουλή για κράτος δικαίου και υποκλοπές
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο»
- Στάνη με κατσίκες και κότες σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους – Επενέβη ο δήμος Αθηναίων (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








