Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές και 18 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Αλμυρή της Κορινθίας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης. Η Άνω Αλμυρή βρίσκεται κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης ενώ στην περιοχή της Κορινθίας έχει ξεσπάσει και πυρκαγιά στο Αγγελόκαστρο.
Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με τη συνδρομή μίας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντών και 18 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την αποτροπή επέκτασής της σε γειτονικές περιοχές. Οι συνθήκες στην περιοχή παρακολουθούνται στενά, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για απειλή σε κατοικημένες ζώνες.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άνω Αλμυρή, #Κορινθία.
Κινητοποιήθηκαν 56 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης #ΕΜΟΔΕ, #εθελοντές και 18 οχήματα.
Συνδρομή από υδροφόρες #ΟΤΑ.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 20, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
- Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








