Αποδίδεται σε ουκρανικά drones αν και βρίσκεται αρκετά μακριά από τα σύνορα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική πόλη Ουφά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο την περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας. Η πόλη Ουφά βρίσκεται ανατολικά της Μόσχας στην κεντρική Ρωσία, περίπου 1.300 χιλιόμετρα μακριά από την Ουκρανία.
«Δεν υπάρχει απειλή για τους κατοίκους των γύρω περιοχών», διαβεβαιώνουν οι τοπικές Αρχές. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και κλιμάκιο που έχει επιφορτιστεί με την ανάλυση της ποιότητας του αέρα.
Δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά αρκετά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram, συμπεριλαμβανομένου του ειδησεογραφικού SHOT, μεταδίδουν πως προηγήθηκε ισχυρή έκρηξη από ουκρανικά drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Ukrainian attack drones successfully conducted one of the deepest strikes of the war tonight, hitting Russia’s Ufa Oil Refinery, over 1300 km behind the frontline.
The Russian refinery is burning. pic.twitter.com/dKF9EjINLR
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 2, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την ανατολική Κίνα με παράλυση των αερομεταφορών
- ΓΕΩΤΕΕ για πυρκαγιές: Κατάρρευση του επιχειρησιακού σχεδιασμού
- Δέσμευση Βανς για αδιάκοπη αμερικανική πίεση στο Ιράν
- Συναγερμός στη Σαουδική Αραβία από φωτιά σε εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Aramco
- Σε κόκκινο συναγερμό Αττική και πολλές περιοχές για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
- Πεζεσκιάν: Παράθυρο ευκαιρίας για συμφωνία και τέλος στην κατάσταση “μήτε πολέμου, μήτε ειρήνης”
- Καταγγελία για τα email «Ασφαλούς Κολύμβησης»: Στο μικροσκόπιο η χρήση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- Διαστημικά σκουπίδια: Η νέα αγορά δισεκατομμυρίων που γεννιέται σε τροχιά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








