Ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας - Η υπόθεση αφορά την εκτέλεση του προανακριτικού έργου
Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε 4 στελέχη της Πυροσβεστικής, για πράξεις και παραλείψεις, κατά την εκτέλεση του προανακριτικού έργου στο πεδίο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.
Η ποινική δίωξη έγινε στις 30 Ιουλίου 2024, αλλά ανακοινώνεται, μέσω διαρροών της Πυροσβεστικής, τώρα και μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χρέωσε στην υπηρεσία παραπλάνηση ως προς την ενημέρωση που είχε το πρώτο διάστημα μετά την τραγωδία.
Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της Πυροσβεστικής, στις 30 Ιουλίου 2024, η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας απέστειλε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος έγγραφο που γνωστοποιούσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε 4 στελέχη της Πυροσβεστικής αναφορικά με πράξεις και παραλείψεις κατά την εκτέλεση προανακριτικού έργου στην υπόθεση των Τεμπών.
Την 1η Αυγούστου 2024 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία ανέλαβε ο Αντιστράτηγος- Υπαρχηγός του ΠΣ. Μετά τις κρίσεις και τις αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η διενέργεια της εν εξελίξει ΕΔΕ ανατέθηκε στον Αντιστράτηγο – Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, προκειμένου να την ολοκληρώσει.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί άλλη ΕΔΕ που ασκήθηκε σε βάρος των προσώπων που συνέταξαν την αρχική έκθεση αυτοψίας για το δυστύχημα των Τεμπών.
Ο έλεγχος αυτός ολοκληρώθηκε 15 Μαρτίου 2024 και κατέληξε στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος των ελεγχθέντων ανακριτικών υπαλλήλων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ευρώπη μιλά για «Tech Liberation Day», αλλά πόσο μακριά είναι αυτή η ημέρα
- Η Uber επενδύει 500 εκατ. δολάρια στη Nuro για την ανάπτυξη εμπορικών ρομποταξί
- Τραμπ για Νετανιάχου: Ναι τον ρώτησα αν είναι τρελός, αλλά έχουμε πολύ καλή σχέση
- Μικρή πτώση για το πετρέλαιο μετά τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου
- ΑΒΑΞ Α.Ε. - Όμιλος ΑΒΑΞ – Οικονομικά Αποτελέσματα 3Μ 2026
- Ανοδος για την τιμή του χρυσού λόγω της πτώσης του δολαρίου
- Συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο με το Ιράν
- Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ με τα μαθήματα ειδικότητας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









