Ελεύθερη ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες ως προφυλακισμένη αναμένεται να αφεθεί σε λίγες ημέρες η Εύα Καϊλή, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη από τις βελγικές αρχές ως μία από τις βασικούς υπόπτους σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Ευρωκοινοβουλίου, γνωστό και ως Qatargate, που αφορούσε χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σβεν Μαρί, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο Politico, η Εύα Καϊλή θα επιστρέψει στο σπίτι της με τις βελγικές αρχές να συμφωνούν, ύστερα από τρεις φορές που απέρριψαν το αίτημά της, στην αποφυλάκισή της υπό όρους.
«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της καθώς τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Κλαίζ», είπε ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος της, αναφερόμενος στον Βέλγο δικαστή που ηγείται της έρευνας, Μισέλ Κλαίζ. «Προς το παρόν, δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο, πέραν του ότι η απόφαση αυτή είναι απόλυτα λογική», ανέφερε.
Σημείωσε πάντως, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η έρευνα για το σκάνδαλο έχει ολοκληρωθεί.
Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν οι αρχές, τον Δεκέμβριο του 2022, η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με τον σύντροφο της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και άλλους νυν και πρώην ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι -του φερόμενου ως αρχηγού ενός δικτύου δωροδοκίας- που συνήψε συμφωνία με Βέλγους ανακριτές τον περασμένο Ιανουάριο.
Έκτοτε, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με βραχιολάκι, αφήνοντας μόνο την Καϊλή στη φυλακή.
H Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια της κράτησής της αρνήθηκε τις κατηγορίες των βελγικών αρχών και υποστήριζε την αθωότητά της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελληνίδα πολιτικός θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, με την διαδικασία τις αποφυλάκισής της να ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.
Το Politico σχολιάζει στο άρθρο του ότι όλοι οι βασικοί ύποπτοι του QatarGate, ακόμα και αυτοί που παραδέχθηκαν την ενοχή τους, έχουν απελευθερωθεί, εγείροντας ερωτήματα για την πορεία των ερευνών των βελγικών αρχών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε μία Ελλάδα για όλους και όχι μόνο για τους «χορηγούς» του Κυριάκου
- Ουκρανική επίθεση με drones σε ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου
- Ο Αταμάν ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις των Τούρκων και είπε ότι απολύθηκε αυτός που το έκανε
- Ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: «Χτύπησε» Μητσοτάκη στους θεσμούς, στα ολιγοπώλια, στα αδιαφανή συμφέροντα (LIVE)
- Οι Τούρκοι είναι …Τούρκοι: Παρέμβαση της ελληνικής ομοσπονδίας για προκλητική ανάρτηση
- Η κινητοποίηση χιλιάδων ηθοποιών του Χόλυγουντ κατά του Ισραήλ και η αντίδραση της Paramount
- Τι σημαίνει η υποβάθμιση γα τη Γαλλία
- Προφυλάκισαν 48 με κατηγορίες διαφθοράς στην Τουρκία μεταξύ αυτών και ένας ακόμα δήμαρχος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις