Η Empedus είναι ένας καινοτόμος και ταχέως αναπτυσσόμενος πάροχος τεχνολογικών λύσεων
Στην εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Empedus προχωρά η Quento Technologies Single Member A.E. (“Quento”), ο βραχίονας ICT της Qualco Group A.E..
Η Empedus είναι ένας καινοτόμος και ταχέως αναπτυσσόμενος πάροχος τεχνολογικών λύσεων που επιταχύνουν τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό. Από το 2016, υλοποιεί προηγμένα συστήματα αυτοματοποίησης, ενίσχυσης IT λειτουργιών και ευφυούς διακυβέρνησης, με στόχο την αποδοτικότητα, διαφάνεια και ανθεκτικότητα των οργανισμών. Μέσω του πλαισίου AI-Infused Project Delivery, ενσωματώνει AI σε κάθε στάδιο υλοποίησης, προσφέροντας ταχύτερη απόδοση αξίας και προγνωστική διαχείριση ρίσκου. Η Empedus είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της ServiceNow, πάροχος λύσεων AWS Robomaker και διαθέτει ένα αξιόλογο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα.
Η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική θέση του ομίλου Qualco ως ολιστικού μετασχηματιστικού εταίρου, παρέχοντας πρόσβαση σε κρίσιμα έργα enterprise automation.
Επίσης, ενισχύει τις δυνατότητες του οργανισμού να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πελάτες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους υψηλής πολυπλοκότητας, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Παράλληλα, διευρύνει το γεωγραφικό και τεχνολογικό αποτύπωμα του ομίλου, συμβάλλοντας στη δημιουργία υψηλότερης αξίας σε υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες.
Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 100% της Empedus. Το τίμημα θα καταβληθεί σε δύο φάσεις: η αρχική πληρωμή ύψους €4,5 εκατ. καλύπτει το 75% της αποτίμησης, αποδίδοντας στην Empedus συνολική αξία μετοχικού κεφαλαίου ύψους €6 εκατομμυρίων. Το υπόλοιπο 25% προβλέπεται να καταβληθεί ως μεταγενέστερο earn-out, συνδεδεμένο με την οικονομική απόδοση της εταιρείας το 2027, με ελάχιστο εγγυημένο ποσό τα €2,5 εκατ., διαμορφώνοντας το συνολικό τίμημα στα €7 εκατ.
Η συναλλαγή αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ομίλου Qualco για στοχευμένη οργανική και ανόργανη ανάπτυξη, ενισχύοντας περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους και υποστηρίζοντας ενεργά την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου που παρουσιάστηκε κατά την πρόσφατη εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σφαλιάρα και από τη Βόρεια Μακεδονία, κι αυτοί ασχολούνται με την εγχώρια προπαγάνδα
- Κύριε Γεραπετρίτη χάσαμε και τον Χαφτάρ;
- Συνάντηση στην Γενεύη: Ευρωπαίοι και Ιράν δήλωσαν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις συζητήσεις
- Γκουίντο Κροζέτο (Ιταλός ΥΠΑΜ): «Το ΝΑΤΟ δεν έχει, πλέον, λόγο ύπαρξης»
- Πούτιν: «Ολόκληρη η Ουκρανία είναι θεωρητικά δική μας»
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Αμοργό
- Συντάξεις: Από 23 έως 27 Ιουνίου οι καταβολές
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες 1,5% ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο Stoxx 600
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις