Επιχειρήσεις

Quest: Οι συζητήσεις για πώληση της ACS, οι ευκαιρίες της τεχνολογίας και η περίπτωση Μπενρουμπή

O Πρόεδρος του ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας

O Πρόεδρος της εισηγμένης επιβεβαίωσε τη διάθεση για επενδύσεις στην ACS, αλλά αναφέρθηκε και σε κρούσεις για πιθανή πώληση

Εξαγορές, συνέργειες και οργανική ανάπτυξη είναι οι στόχοι της εισηγμένης Quest για το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη διοίκηση να εκφράζει την αισιοδοξία της για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης, οι εκτιμήσεις για το 2024 είναι θετικές σε επίπεδο πωλήσεων, EBITDA και κερδών πριν τη φορολογία.

Η εισηγμένη θα αναπτύξει δραστηριότητες στον τομέα της τεχνολογίας, μέσω της Unisystems, που ”τρέχει” έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και cases εκτός συνόρων.

Ευκαιρίες αναμένονται να παρουσιαστούν και στον τομέα του e-commerce, χωρίς όμως την ”έκρηξη” των δύο προηγούμενων ετών.

Εξαγορές, ACS και Μπενρουμπή

Aπό πλευράς του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest Απόστολος Γεωργαντζής έκανε λόγο για την οικονομική δυνατότητα (διαθέσιμα συν πιστωτικές γραμμές άνω των 300 εκατ. ευρώ), και τη διάθεση της εταιρείας για εξαγορές, με στόχο και τις συνέργειες και την ώθηση σε υπηρεσίες και προϊόντα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Στο επίκεντρο της ΓΣ βρέθηκαν και δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα σε σχέση με την εισηγμένη: Η πιθανή εξαγορά της εταιρείας Μπενρουμπή και η έντονη φημολογία για την πώληση της ACS.

Σχετικά με το θέμα συζητήσεων για πιθανή εξαγορά της εταιρείας Μπενρουμπή, ο Πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Φέσσας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και τις προτάσεις, προσθέτοντας όμως ο3τι αυτές οι συζητήσεις αποτελούν συνήθη διαδικασία.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα κάποια δέσμευση από πλευράς εταιρείας ούτε και κάποια επίσημη ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή, ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε και στις συνεχιζόμενες φήμες σχετικά με την πώληση της ACS, τονίζοντας ότι «εμείς λειτουργούμε και επενδύουμε στην ACS σαν να την κρατήσουμε για πάντα. Δεν έχουμε κάποια πίεση. Συζητήσεις υπάρχουν, οι οποίες δεν έχουν καταλήξει και προφανώς η έκβασή τους είναι αβέβαιη».

Επιπρόσθετα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Quest Απόστολο Γεωργαντζή έγινε λόγος για την οικονομική δυνατότητα (διαθέσιμα συν πιστωτικές γραμμές άνω των 300 εκατ. ευρώ) και τη διάθεση να γίνουν εξαγορές.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνέργειες με τις υφιστάμενες συνεργασίες που αναμένεται να φέρουν την ώθηση σε προϊόντα με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu