«Ξεκόλλησε» μετά από αρκετές εβδομάδες από τα επίπεδα των 600 μονάδων σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σημείωσε άλμα της τάξεως του 2,5%, διαπερνώντας με αποφασιστικότητα τον πρώτο σκόπελο των 610 μονάδων και ανεβάζοντας σε ικανοποιητικά επίπεδα τη συναλλακτική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,50% στις 618,16 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 604,97 μονάδων (+0,31%) και 620,28 μον. (+2,85%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 49,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 15,1 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,20%, στις 1.633,34 μονάδες, ενώ στο +2,75% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 939,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 8,10% στις 452,69 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank και η Grivalia με… χρονοκαθυστέρηση έλαβαν το «οκ» για το dealτους από την αγορά, κλείνοντας με άνοδο 13,03% και 11,07% αντίστοιχα, με την AlphaBank να ενισχύεται κατά 7,59% και την ΕΧΑΕ κατά 6,69%. Άνω του 4% ήταν η άνοδος σε Βιοχαλκο, Φουρλή, ΔΕΗ και Εθνική, ενώ άνω του 3% σε Aegean και ΕΥΔΑΠ.
Κέρδη που ξεπέρασαν το 2% σημείωσαν οι Λάμδα, Πειραιώς και Jumbo, ενώ άνω του +1% έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια. Μικρά κέρδη για Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ, με τις Σαράντης και ΟΠΑΠ να κλείνουν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημείωσαν οι CocaCola, Τιτάν και MotorOil, χωρίς καμία να ξεπερνά το -0,50%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% από 145%
- Δήμας: Ιστορική ημέρα με τη σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του Β.Ο.Α.Κ.
- Τραμπ: Ελπίζω να συναντήσω τη «φανταστική» Φον ντερ Λάιεν για το θέμα των δασμών
- Κίνα: Αύξηση 5,3% κατέγραψε ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου τσαγιού το 2024
- Ημέρα Ευρώπης: Μαζί είμαστε ισχυρότεροι!
- Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού BENS
- Παπαστεργίου: Ο Προσωπικός Αριθμός έρχεται για να ενσωματώσει τα τέσσερα μητρώα
- Fais Group: Απέκτησε το υπόλοιπο 17,42% της Καλογήρου έναντι 4,67 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις