Η RedBird Capital Partners θα επενδύσει στις ψηφιακές δραστηριότητες της Telegraph προκειμένου να ενισχύσει τις συνδρομές
Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία RedBird Capital Partners πρόκειται να εξαγοράσει την Telegraph, έναντι 500 εκατ. λιρών (674 εκατ. δολάρια), τερματίζοντας μία περίοδο αβεβαιότητας δύο ετών για την βρετανική εφημερίδα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ιδρυτής της RedBird Capital, Γκέρι Καρντινάλε, πρόκειται να αγοράσει την εφημερίδα από την RedBird IMI – μια κοινοπραξία μεταξύ της RedBird Capital και της IMI, επενδυτικής εταιρείας που συνδέεται με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.
Η RedBird IMI είχε θέσει προς πώληση την Telegraph εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αφότου η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να περιορίσει την ιδιοκτησία εθνικών εφημερίδων από ξένες εταιρείες.
Επενδυτές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν στη κοινοπραξία ως μέτοχοι μειοψηφίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Η RedBird IMI θα διατηρήσει ένα μικρό μερίδιο, ανάλογα με τη βρετανική νομοθεσία, τονίζεται.
Η RedBird Capital Partners θα επενδύσει στις ψηφιακές δραστηριότητες της Telegraph προκειμένου να ενισχύσει τις συνδρομές, καθώς και στη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ενώ δήλωσε ότι θα στοχεύσει στη διεθνή ανάπτυξη και ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης στα 20χρονα του Bruegel: «Χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά όχι 27 εκδοχές της»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της ΕΚΤ
- Εργαζόμενοι ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων: Εφαρμόζεται «σχέδιο Αρμαγεδδώνας»
- Placement για το 3,7% των μετοχών της HelleniQ Energy
- CrediaBank: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Δέσποινα Δοξάκη
- Τέμπη: Ξανά διακοπή στη δίκη με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- CPI: Υποχώρηση εσόδων και ζημιογόνο αποτέλεσμα – Σε εξέλιξη εταιρικός μετασχηματισμός
- Lamda Development: Δημόσια προσφορά για ομολογιακό δάνειο μέχρι 500 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








