Ανάμεσα στις εταιρείες που θα κατέβουν στον διαγωνισμό είναι επίσης η Ακτωρ, η Εκτερ, η Dimand, και η Elia Corporation (Μυτιληναίος)
Μια απρόβλεπτη σύμπραξη αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες η ανακοίνωση για τις πέντε εταιρείες-κοινοπραξίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report πίσω από την κοινοπραξία με την επωνυμία Reina Hellenic Properties βρίσκεται η συμπορευση δύο εταιρειών, η κάθε μια με μακρόχρονη εμπειρία σε διαφορετικό κλάδο, της Hellenic Properties με επικεφαλής τον Ερρίκο Αρώνες και της Ergon Foods των αδελφών Δούζη από τη Θεσσαλονίκη.

Οι αδελφοί Δούζη
Σημειώνεται ότι η πρόθεση της Hellenic Properties να κατέβει στον διαγωνισμό μαζί με εταιρεία από τον κλάδο της εστίασης είχε διατυπωθεί και είχε ήδη γίνει γνωστή από τις προηγούμενες εβδομάδες, στη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης στα γραφεία της HP στο Μαρούσι. Ωστόσο, η επιχείρηση με την οποία θα συνεργαζόταν δεν αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες, με την ανακοίνωση των ονομάτων των εταιρειών. Από τις πέντε, δε, εταιρείες είναι η μόνη που κατεβαίνει εξ αρχής ολοκληρωμένη.
Όπως τόνισε ο Ερρίκος Αρώνες “η συγκεκριμένη συνεργασία έχει πολλά να προσφέρει στο συγκεκριμένο έργο και είναι από την αρχή ολοκληρωμένη, καθώς ο διαγωνισμός απαιτεί τόσο εμπειρία στην ανάπτυξη κτιρίων όσο και στη διαχείριση εστίασης”, με χώρους όπως οινοποιείο, ελαιώνα κλπ.
Τα κτίρια τα οποία αναφέρονται στον διαγωνισμό είναι έκτασης 6000 τμ, ενώ ακόμα, όπως πρόσθεσε ο κ. Αρώνες δεν έχει εκτιμηθεί το επενδυτικό κόστος της πρότασης.
Πως προέκυψε η συνεργασία
Κατά όσα ανέφερε ο επικεφαλής της Hellenic Properties, η ιδέα για την σύμπραξη προήλθε καταρχήν από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, λόγω της σημαντικής εμπειρίας της Ergon Foods στη διαχείριση χωρών εστίασης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έπαιξε, δε, ρόλο και η ελληνικότητα του brand της Ergon και η πορεία του τα τελευταία χρόνια στην επεξεργασία και πώληση προϊόντων.
Αυτό που επισημάνθηκε, δε, από τον κ. Αρώνες, είναι ότι υπάρχει σκέψη, πέρα από τη συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό, για περαιτέρω συνεργασία της Ergon Foods με την Hellenic Properties, εν όψει μάλιστα και της ανάπτυξης, τα επόμενα χρόνια, του χαρτοφυλακίου οκτω ορεινών ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις εταιρείες που θα κατέβουν στον διαγωνισμό είναι επίσης η Ακτωρ, η Εκτερ, η Dimand, και η Elia Corporation (Μυτιληναίος).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων σε Ασία – Ευρώπη μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων του Κόλπου
- Στο στόχαστρο του Ιράν τα κέντρα δεδομένων της Amazon στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Νέο άλμα στην τιμή του φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα
- Γονικές ειδοποιήσεις για αναζητήσεις αυτοκτονίας στο Instagram από τη ΜΕΤΑ
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη (12:00) για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Επίθεση από drone στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Ποια διάσημα brands έκλεισαν τα καταστήματά τους στη Μέση Ανατολή εξαιτίας της νέας επίθεσης στην περιοχή
- Κλείνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, αποχωρεί προσωπικό από Ιορδανία και Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









