Οι μεγαλύτερες εισηγμένες ευρωπαϊκές και βρετανικές τράπεζες αναμένεται να αποκαλύψουν 74,4 δισ. ευρώ σε μερίσματα και 49 δισ. ευρώ σε επαναγορές
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες γιορτάζουν την ανάκαμψη, επιστρέφοντας δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους τους. Τα μερίσματα φτάνουν σε ιστορικά υψηλά, ενώ οι επαναγορές μετοχών επιταχύνονται, δείγμα της αυξημένης εμπιστοσύνης των τραπεζών στην οικονομία.
Οι τράπεζες αναμένεται να διανείμουν μερίσματα ύψους 123 δισ. ευρώ στους μετόχους τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι μεγαλύτερες εισηγμένες ευρωπαϊκές και βρετανικές τράπεζες αναμένεται να αποκαλύψουν 74,4 δισ. ευρώ σε μερίσματα και 49 δισ. ευρώ σε επαναγορές, όταν θα ανακοινώσουν τα κέρδη του 2024 τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε η UBS.
Η κλίμακα των αποδόσεων θα ξεπεράσει ακόμη και το συνολικό ποσό μπλοκμπάστερ που δόθηκε στους επενδυτές το 2023, καθώς τα στελέχη επιδιώκουν να μοιραστούν τα υπέρογκα κέρδη που αποκόμισαν καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν ραγδαία και να αποζημιώσουν τους μετόχους για την έλλειψη πληρωμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εγκρίνει την πρώτη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Νομική: Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ΕΛΑΣ για να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης
- Ucert/D Group: Εταιρείες πιστοποιήσεων με σχολή θεάτρου θέλουν να μεταμορφώσουν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας
- Giuseppe Zorgno: Ποιος είναι ο νέος εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Υδρόγειος Ασφαλιστική
- Πώς τα εγχώρια marketplaces εισπράττουν την αναστάτωση των δασμών από τις ΗΠΑ
- ΑΑΔΕ: “Τι αλλάζει” στην ιδιοκτησία ακινήτων
- Ευρωπαϊκή Ενωση: Τι προσφέρει στις ΗΠΑ για να εκτονωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις