Η Ήπειρος έχει τη μισή διάρκεια παραμονής από την πανελλαδική και οι δαπάνες είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο
Άνοδο 14% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και ο αερολιμένας Ιωαννίνων.
Επίσης, αύξηση 9,2% προκύπτει και στην επιβατική κίνηση για το α΄ τετράμηνο του τρέχοντος έτους στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας. Στο διάστημα αυτό ο αριθμός των επιβατών άγγιξε τα 14 εκατ.
Στο μεταξύ, η Ήπειρος ανέβηκε στην 6η θέση των τουριστικών εισπράξεων μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ τα περσινά έσοδα άγγιξαν τα 400 εκατ. με αύξηση 19,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ωστόσο, υπολείπεται σημαντικά των μεγάλων τουριστικών προορισμών καθώς η Ήπειρος αντιπροσωπεύει μόλις το 1,9% των πανελλαδικών εισπράξεων.
Συγκριτικά, τα Ιόνια νησιά έχουν το 9,6%. Να σημειωθεί, ότι η Ήπειρος έχει τη μισή διάρκεια παραμονής από την πανελλαδική και οι δαπάνες είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Τέλος, η δαπάνη ανά επίσκεψη έχει μειωθεί ελαφρά από πέρυσι, αλλά έχει αυξηθεί η μέση διάρκεια παραμονής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΟΑΕ: Αναφορές για πυροβολισμούς στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ο Τραμπ
- Κλινγκμπάιλ: Αποφασιστικά μέτρα κατά των ΗΠΑ αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
- Χαλκιδική: Απομακρύνθηκαν αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό της Αφύτου
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χωρίς αντίποινα στις ΗΠΑ όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
- Καταλονία: Αρση του συναγερμού καθώς υποχώρησαν οι καταρρακτώδεις βροχές
- Μ. Ρούτε: Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα 14/07
- Μαυροειδή: Ορατό το ενδεχόμενο διώξεων και σε άλλα πρόσωπα στην υπόθεση Μουρτζούκου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις