Ο Nikkei, αυξήθηκε κατά 0,7% στα 43.683,56
Οι ασιατικές μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία από την περασμένη εβδομάδα, ακολουθώντας την άνοδο του Dow Jones καθώς η αποδυνάμωση του γιεν ενίσχυσε τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Ο Nikkei, αυξήθηκε κατά 0,7% στα 43.683,56 στις 01:37 GMT. Ο ευρύτερος Topix, έφτασε επίσης σε ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,58% στα 3.125,6.
Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν άνοδο αυτό το μήνα, χάρη στην ανανεωμένη αισιοδοξία για τις προοπτικές των εγχώριων επιχειρήσεων, καθώς η επίδραση των αμερικανικών δασμών έγινε πιο σαφής.
«Οι εγχώριες μετοχές διατήρησαν τη δυναμική της προηγούμενης εβδομάδας. Υπήρχε η προσδοκία ότι οι ξένοι επενδυτές θα συνέχιζαν να αγοράζουν ιαπωνικές μετοχές», δήλωσε ο Seiichi Suzuki, επικεφαλής αναλυτής της χρηματιστηριακής αγοράς στο Tokai Tokyo Intelligence Laboratory.
Η Fast Retailing, σημείωσε άνοδο 1,2%, συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο του Nikkei.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν άνοδο, με τις Toyota Motor και Honda Motor να αυξάνονται κατά 1,58% και 1,22% αντίστοιχα, καθώς το γιεν έχασε 0,2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τη Δευτέρα.
Η αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος τείνει να ενισχύει τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς αυξάνει την αξία των κερδών από το εξωτερικό σε γιεν όταν επαναπατρίζονται στην Ιαπωνία.
Εν τω μεταξύ, οι ιαπωνικές μετοχές υποστηρίχθηκαν επίσης από τον Dow Jones, ο οποίος έφτασε σε ιστορικό υψηλό την Παρασκευή, καθώς οι μετοχές της UnitedHealth σημείωσαν άνοδο μετά την αύξηση του μεριδίου της Berkshire Hathaway.
Στο Τόκιο, οι τράπεζες σημείωσαν πτώση, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,45% και να καταγράφει τη μεγαλύτερη απώλεια μεταξύ των υποδεικτών του Χρηματιστηρίου του Τόκιο.
Η Mitsubishi UFJ Financial Group, έχασε 1,96% και η Sumitomo Mitsui Financial Group, έχασε 1,78%.
Οι τράπεζες είχαν σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, μετά τα εκπληκτικά ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.
Οι βαρέων βαρών του κλάδου των τσιπ επηρέασαν αρνητικά τον Nikkei, με τις Tokyo Electron και Advantest να σημειώνουν πτώση 1,3% και 0,09% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λευτέρης Πετρούνιας: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
- 20 κανόνες για καλύτερα ταξίδια μετά τη σύνταξη
- Οι νέοι Αμερικανοί λένε «αντίο» στο αυτοκίνητο: Πόσα χρήματα εξοικονομούν
- Βενεζουέλα: Η Κίνα βοηθά στην επανεκκίνηση κρίσιμου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής
- Πόσο κοστίζει ένα σπίτι στην Ευρώπη: Η πόλη που είναι σχεδόν επτά φορές ακριβότερη από την Αθήνα
- Basketgate: Στο μικροσκόπιο της Αρχής περιουσίες και «πόθεν έσχες»
- Χρηματιστήρια: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται στην Ελβετία και εγκαταλείπουν την AI
- Air Mauritius: Ανατροπή στον σχεδιασμό του στόλου – Τι αλλάζει
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








