Η ΕΕ έχει επίσης ξεκινήσει δορυφορική χαρτογράφηση έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει αεροπλάνα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην περιοχή της Βόρειας Πελοποννήσου.
Μετά την ενεργοποίηση από την Ελλάδα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ εχθές το απόγευμα, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ κινητοποίησε άμεσα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από τον μηχανισμό rescEU. Τα αεροσκάφη, που κινητοποιήθηκαν από την Κροατία (1) και την Ιταλία (2), έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα.
Η ΕΕ έχει επίσης ξεκινήσει δορυφορική χαρτογράφηση έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος Copernicus για την παροχή χαρτών στις τοπικές αρχές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να παρακολουθεί την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς και είναι έτοιμη να κινητοποιήσει περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί, όπως τονίζει.
Η Κομισιόν σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου των δασικών πυρκαγιών, η Ελλάδα είχε ζητήσει βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ δύο φορές, λαμβάνοντας τότε 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα, καθώς και 7 ομάδες εδάφους, 348 πυροσβέστες και 115 οχήματα. Η Ελλάδα φιλοξένησε επίσης ένα πρόγραμμα προ τοποθετήσεων, στο οποίο πυροσβέστες και οχήματα αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα για αρκετές εβδομάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρήτη: Σεισμική δόνηση 4,5 R ανοιχτά των Χανίων
- Στους 826 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των λιμένων στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφορών
- Κώτσηρας: Από τη Δευτέρα που ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα δουν μειώσεις φόρου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες
- ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την εκεχειρία – Κάλεσμα Τραμπ σε συμμάχους του να στείλουν πλοία για την ασφάλεια του Στενού του Ορμούζ
- Haaretz: Ισραήλ και Λίβανος αναμένεται να έχουν απευθείας συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες
- CNN: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Βανς κρατά αποστάσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Το Ισραήλ καταγγέλλει «κύμα αντισημιτισμού» με αφορμή την επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








