Η έναρξη της συναλλαγής και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Δευτέρα 4 Μαρτίου να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, λέει το δημοσίευμα
Τo Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα πουλήσει πιθανότατα το συνολικό ποσοστό 27% που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς στις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της αποεπένδυσής του από τις τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγή κοντά στη διαδικασία.
«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από πολλούς ξένους επενδυτές», δήλωσε μία άλλη πηγή με γνώση του θέματος.
Η Tράπεζα Πειραιώς, έχει χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολάρια), γεγονός που σημαίνει ότι η πώληση της συνολικής συμμετοχής του ΤΧΣ θα απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Το ΤΧΣ άρχισε από το φθινόπωρο την αποεπένδυσή του από τις τράπεζες, πουλώντας ποσοστό 20% των μετοχών Alpha Bank, ενώ τον Οκτώβριο διέθεσε ένα μικρότερο ποσοστό που είχε στην Eurobank.
Η έναρξη της συναλλαγής και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Δευτέρα 4 Μαρτίου να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα ύψη η ζήτηση για το αντίο του Μέσι: Περισσότεροι από 85.000 θεατές στο Monumental
- Ικανοποίηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας και Βουλγαρίας
- Ουκρανία και Γερμανία συζητάνε την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου
- Σεισμικός συναγερμός στη νότια Τουρκία με τρεις διαδοχικές δονήσεις έως 5,2 ρίχτερ
- Σε πλήρη εφαρμογή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Copernicus για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης
- Μπλόκο των πετρελαϊκών στην αποζημίωση για το κλίμα ζητά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
- Νέα τροπή στη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
- Στρατηγική στροφή της Τεχεράνης με επέκταση στο βεληνεκές των πυραύλων της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








