Ο Αμερικανός αρμόδιος υφυπουργός Άμυνας Έλμπριτζ Κόλμπι ενέκρινε έως και δύο αποστολές 500 εκατ. δολαρίων
Τα πρώτα πακέτα αμερικανικής βοήθειας σε όπλα για την Ουκρανία από την κυβέρνηση Τραμπ έχουν εγκριθεί και θα μπορούσαν σύντομα να αποσταλούν, καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει την αποστολή όπλων στο Κίεβο – αυτή τη φορά στο πλαίσιο μιας νέας οικονομικής συμφωνίας με συμμάχους, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.
Αυτή είναι η πρώτη χρήση ενός νέου μηχανισμού που αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κεφάλαια από χώρες του ΝΑΤΟ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τα πρώτα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία στο πλαίσιο ενός νέου μηχανισμού που χρηματοδοτείται από άλλους συμμάχους, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχιι Τίχιι. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πρώτο την είδηση χθες Τρίτη, επικαλούμενο πηγές.
Ο Αμερικανός αρμόδιος υφυπουργός Άμυνας Έλμπριτζ Κόλμπι ενέκρινε έως και δύο αποστολές 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού, που ονομάζεται Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία ή PURL, ανέφεραν οι πηγές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τραμπ απέκτησε… δικό του αυτοκινητόδρομο – Πόσο κοστίζει
- Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από εστιατόριο στο Αϊντάχο
- Νύχτα αγωνίας και εκκενώσεις: Μάχη με τις φωτιές σε Βοιωτία, Αττική, Αίγιο, Φωκίδα, Κεφαλονιά
- Συλλήψεις για τις μεγάλες φωτιές σε Βοιωτία και Κεφαλονιά
- Κάθε χρόνο πιο «έτοιμοι», «θωρακισμένοι», κάθε χρόνο καμένοι
- Απίστευτη ανατροπή για τον Έλον Μασκ: Πώς έχασε εκατοντάδες δισεκατομμύρια
- Έρχεται νέο «χτύπημα» στην αντλία: Δυσοίωνες προβλέψεις για βενζίνη και diesel
- Η πύρινη λαίλαπα άφησε στάχτη και καμένα: Ποια η κατάσταση στα μέτωπα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








