Νέα γύρο συνομιλιών για την ευρωπαϊκή ασφάλεια διοργανώνει η Γαλλία με όσες χώρες δεν είχαν λάβει μέρος στην πρώτη σύνοδο στο Παρίσι
Η Γαλλία σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια δεύτερη συνάντηση για να συζητήσει την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ασφάλεια την Τετάρτη, αλλά αυτή τη φορά έχει προσκαλέσει ευρωπαϊκές χώρες που δεν ήταν παρούσες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και τον σύμμαχο του ΝΑΤΟ τον Καναδά, ανέφεραν διπλωματικές πηγές την Τρίτη, στο πρακτορείο Reuters.
Η μίνι αυτή σύνοδος του Παρισιού ενόχλησε τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «επιλεκτικά format συζήτησης ηγετών».
Δύο διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι χώρες που προσκλήθηκαν ήταν η Νορβηγία, ο Καναδάς, τα τρία κράτη της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία), η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Φινλανδία, η Ρουμανία, η Σουηδία και το Βέλγιο.
Κάποιες χώρες μπορεί να συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης, επισήμαναν οι διπλωμάτες.
Στην πρώτη σύνοδο είχαν λάβει μέρος οι Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία και Δανία.
Πάντως, η μίνι αυτή σύνοδος, ενόχλησε τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσά τους και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «επιλεκτικά format συζήτησης ηγετών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
- ΗΠΑ: Οι τελωνειακοί δασμοί ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια τον Ιούνιο
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις