Οι εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βλέπουν καμία μετάδοση στις τράπεζες της ευρωζώνης από την πρόσφατη αναταραχή, σύμφωνα με πηγή, αφότου αμερικανικές τράπεζες έριξαν στη First Republic Bank σωσίβιο 30 δισ. δολαρίων και αξιοποίησαν ποσά-ρεκόρ από τη Federal Reserve.
Όπως θυμίζει το Reuters, μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ στράφηκαν την Πέμπτη για να σώσουν την τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, καθώς είχε παγιδευτεί στην αστάθεια της αγοράς που προκλήθηκε από την κατάρρευση δύο άλλων αμερικανικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους.
Η ΕΚΤ, η οποία την Πέμπτη αύξησε τα επιτόκια, πραγματοποίησε άλλη μια ad hoc συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση ενόψει μιας προγραμματισμένης συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα.
Οι εποπτικές αρχές της ΕΚΤ δεν βλέπουν καμία μετάδοση στις τράπεζες της ευρωζώνης από την αναταραχή στην αγορά, είπε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι οι εποπτικές αρχές ενημερώθηκαν ότι οι καταθέσεις παραμένουν σταθερές στις τράπεζες της ευρωζώνης και ότι η έκθεση στην Credit Suisse είναι ασήμαντη.
«Ενώ οι αγορές ανακουφίζονται από την παρέμβαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, το κλίμα είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει πολύ εύθραυστο, ιδιαίτερα καθώς οι επενδυτές πιθανότατα θα ανησυχούν για τον ενδεχόμενο οικονομικό αντίκτυπο της επιθετικής νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ», δήλωσε η Φρεντερίκ Καριέρ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της RBC Wealth Management.
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Αντρέα Ενρία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








