Οι εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν βλέπουν καμία μετάδοση στις τράπεζες της ευρωζώνης από την πρόσφατη αναταραχή, σύμφωνα με πηγή, αφότου αμερικανικές τράπεζες έριξαν στη First Republic Bank σωσίβιο 30 δισ. δολαρίων και αξιοποίησαν ποσά-ρεκόρ από τη Federal Reserve.
Όπως θυμίζει το Reuters, μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ στράφηκαν την Πέμπτη για να σώσουν την τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, καθώς είχε παγιδευτεί στην αστάθεια της αγοράς που προκλήθηκε από την κατάρρευση δύο άλλων αμερικανικών τραπεζών μεσαίου μεγέθους.
Η ΕΚΤ, η οποία την Πέμπτη αύξησε τα επιτόκια, πραγματοποίησε άλλη μια ad hoc συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση ενόψει μιας προγραμματισμένης συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα.
Οι εποπτικές αρχές της ΕΚΤ δεν βλέπουν καμία μετάδοση στις τράπεζες της ευρωζώνης από την αναταραχή στην αγορά, είπε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι οι εποπτικές αρχές ενημερώθηκαν ότι οι καταθέσεις παραμένουν σταθερές στις τράπεζες της ευρωζώνης και ότι η έκθεση στην Credit Suisse είναι ασήμαντη.
«Ενώ οι αγορές ανακουφίζονται από την παρέμβαση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας, το κλίμα είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει πολύ εύθραυστο, ιδιαίτερα καθώς οι επενδυτές πιθανότατα θα ανησυχούν για τον ενδεχόμενο οικονομικό αντίκτυπο της επιθετικής νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ», δήλωσε η Φρεντερίκ Καριέρ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της RBC Wealth Management.
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Αντρέα Ενρία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








